Célegyenesben a Coutinho-ügy

Minimum 110 + 40 millióba kerülne | Bartomeu tárgyal

Napról napra több jel és több forrás mutat arra, hogy a Barcelona már idén télen megszerezheti magának a nyár óta vágyott Philippe Coutinhót a Liverpoolból, mely egyben barcelonai átigazolási rekord is lesz.

Világosan látszik, és ezt angol, spanyol, katalán források egyaránt megerősítik, hogy Coutinho kapcsán már van kommunikáció a klubok között, ami a nyáron nem valósult meg, így nem is jöhetett létre a transzfer. A Barcelona láthatóan mindent megtesz a futballista megszerzéséért, és ezért nem fog spórolni a pénzével most sem. Dembélé 105+40 milliós átigazolása ugyanis várhatóan már nem sokáig lesz barcelonai rekord.

Abban eltérnek egymástól a források adatai, hogy Coutinhóért 110 vagy 120 millió eurót ajánl fixen a Barcelona, de az biztos, hogy emellett lenne feltétlekhez kötött pénzösszeg is 30-40 millió euró értékben. Abban egyezik minden értesülés, hogy a Liverpool még többet szeretne kapni annál, mint amit a Barcelona kínál, hozzávetőlegesen 150 milliót fixen. A tárgyalások zajlanak, barcelonai részről személyesen Bartomeu elnök, illetve Oscar Grau és Robert Fernández képviselik a klubot.

Még a tárgyalásokhoz hozzá tartozik, hogy a Liverpool azért is szeretne többet kapni Coutinhóért, mert a Nike véletlenül Coutinhóval kapcsolatos hirdetést jelenített meg napokkal ezelőtt. Az angol klubnál pedig már a középpályás utódját keresik, számos játékos neve felmerült a ‘Pool mellett a napokban.

De miért kell éppen most Coutinho?

Tehetik fel sokan ezt a kérdést, hiszen a brazil a Bajnokok Ligájában nem játszhatna, csak a Ligában és a Kupában – ha addig állva marad a csapat. A bajnokságban pedig alapvetően nem áll rosszul a Barcelona, és minden esélye megvan, hogy a szezon végén megnyerje a trófeát.

Nos a klubnál úgy gondolják, hogy Coutinho így is komoly erősítést jelentene, hiszen ő így koncentrálhatna a bajnoki meccsekre, és teljesen tehermentesíthetné Andrés Iniestát, aki pedig friss maradhatna a Bajnokok Ligája mérkőzésekre. Coutinho mindemellett nem csak a középpálya irányító szekciójában, de a támadósorban is bevethető lenne, ha úgy szükséges.