Vidal a sevillai „hazatérést” preferálja

Nem érdekli a Napoli és a Roma előnyösebb ajánlata | A Barçának pénzre van szüksége

Aleix Vidal közel áll a távozáshoz, miután a Barçának bevételre és költségcsökkentésre van szüksége a túlságosan magas szintű bértömege miatt. A Katalóniába 2015-ben érkező játékost a szíve a Sevillába húzza, így hiába érdeklődik a Napoli és a Roma is akár jobb ajánlatokkal, Vidal a hírek szerint már döntött a „hazatérés” mellett. 

A katalán szélső ugyan elfogadható teljesítményt nyújtott az ősszel és Ernesto Valverde számított is rá több alkalommal, de a 2015-ös leigazolásakor felállított várakozásoknak sosem tudott megfelelni, így a túlságosan magas bértömeggel rendelkező katalán egyesület könnyedén túladna rajta már a téli átigazolási szezonban is.

Az egyesület azt részesítené előnyben, ha Vidal Spanyolországon kívülre igazolna, mert onnan több pénzre számíthatna. A Napoli és a Roma is a kérők között van, és ez a két klub nem csak a labdarúgónak, de a Barçának is többet képes fizetni, mint a spanyolországi érdeklődők. Vidal ellenben maradna az Ibériai-félszigeten, miután korábbi egyesülete, a Sevilla is bejelentkezett érte. Amint az ismeretes, a szélső itt futotta a pályafutása eddigi legjobb szezonját, aminek köszönhetően a válogatott keretbe is meghívták, és aminek láttán a Barça is leigazolta őt.

Kellemetlen hír azonban a Barcelona számára, hogy a Sevilla a télen csak kölcsönvenné a játékost, és csakis a nyáron hívná le a kötelező opciós jogát a szélsőre. Ez azt jelentené, hogy ugyan a Sevilla vállalja a játékos leigazolását, ám a 10-12 millió eurós vételárat csak a nyáron fizetné ki, így ezt az összeget már a következő gazdasági esztendőben tudná csak elkönyvelni a Barcelona, ami problémás, hiszen a klub idén jelentős pénzügyi erőfeszítéseket tett, amiket kompenzálnia kell.

A katalán egyesület Coutinho és Yerry Mina megszerzése után jelenleg több forrás szerint is arra koncentrál, hogy Deulofeu, Aleix Vidal, Rafinha és Arda Turan számára csapatot találjon, a cél pedig a költségcsökkentésen túl a minél több bevétel elérése.