André Gomes távozna a nyáron?

A Juve érdeklődéséről is írnak a lapok | A játékost a Premier League vonzza a leginkább

Katalán források szerint a portugál André Gomes arra kérte az egyesület vezetőségét, hogy az a nyáron hallgassa meg majd az érte beérkező ajánlatokat, mert távozni akar Barcelonából. A középpályás már 2017 nyarán is elhagyta volna Barcelonát, miután finoman fogalmazva sem aratott nagy sikert az első szezonjában, nem beszélve arról, hogy elmondása szerint már az utcára sem szívesen megy ki a gyengébb teljesítménye miatt, így igencsak elképzelhető, hogy a Barcelona nem gördít majd akadályt a távozása elé.

André Gomes legelső éve nem sikerült igazán jól, annak ellenére sem, hogy Luis Enrique bízott benne, és bőven megkapta tőle a lehetőséget a portugál. Sőt, a Barçát 2014 és 2017 között irányító tréner annak idején azt mondta róla, hogy hosszú távon nagy értéke lesz a csapatnak. Ebből a jóslatból vajmi kevés mutatkozott meg azóta, hiszen a második szezonja sem különösebben mozdult el pozitív irányba, Ernesto Valverde hiába kezdette több fontos találkozón is, nem sikerült kifejezetten jó teljesítménnyel előrukkolnia, aminek a Camp Nou közönsége hangot is adott az Atlético Madrid elleni sorsdöntő bajnoki találkozó alkalmával március elején, amikor is kifütyülte a portugált a rossz megoldásainál.

Ez után 180 fokos fordulatot vett a fogadtatása, hiába fogyott el a Camp Nou türelme előtte, és André Gomes őszinte nyilatkozata után már tapsvihar követte minden megmozdulását a következő mérkőzésein. Ehhez vélhetően a fenti nyilatkozat mellett hozzájárult az is, hogy mind Valverde edző, mind a társak a védelmükbe vették a portugált, és támogatást kértek neki a szurkolóktól. Ennek ellenére Gomes teljesítménye nem javult, így a pozitívabb légkör sem segített, hogy elinduljon felfelé a barcelonai karrierje.

Ebben a szezonban eddig alig több, mint 1000 percet játszott a portugál Valverde irányítása alatt, amivel mindössze a 15. legtöbbet használt játékos a keretben. Miután Coutinhót januárban leigazolta a Barça, és Arthur is valószínűleg érkezik legkésőbb 2019 januárjáig, André Gomes még ennél is kevesebb játékpercre számíthat a jövőben.

Allegri szemmel tartja Gomest?

A 24 éves középpályás tehát valószínűleg keresi a lehetőséget, hogy a nyáron egy másik együtteshez csatlakozhasson, amit ezúttal az ‘El Mundo Deportivo’ erősít meg a legújabb értesüléseire hivatkozva. Az már ismert, hogy 2017 nyarán több komoly ajánlatot is visszautasított az egyesület, mert egy idényt még adni akart a portugálnak, ám ha idén nyáron is lesznek jelentkezők, úgy vélhetően a Barcelona ezúttal már egyezségre fog jutni valamelyik kérővel.

Ami André Gomes lehetséges célállomását illeti, a hírek szerint a Milan érdeklődött iránta komolyan az utóbbi hetekben, de maga a játékos inkább a Premier League felé venné az irányt. Ezen változtathat az a tény, hogy a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri állítólag szemet vetett a portugál válogatott játékosra, akiről nagyon jó véleménnyel van, és az érdeklődést hitelessé teszi, hogy a Juve középpályáját egyrészt az idén sérülések tizedelték, ami miatt többször is igencsak leszűkültek Allegri lehetőségei, másrészt pedig a komolyabb nemzetközi rutin is hiányozhat a Pjanic, Khedira és Marchisio hármason túl ebből a csapatrészből.

Habár a konkrét érdeklődőket illetően még vannak eltérések a különböző sajtóértesülések között, egy szinte biztosnak tűnik: mind André Gomes, mind a Barcelona egyre kevesebb fantáziát látnak a közös jövőben.