Griezmann: közölték az Atléticóval a vásárlási szándékot

100 millió euró lesz a kivásárlási ára a franciának július 1-jétől | A játékossal már régóta megegyeztek

Egybehangzó rádió- és lapértesülések szerint az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu a keddi nap folyamán értesítette arról az Atlético Madrid első emberét, Enrique Cerezót, hogy a katalán egyesület aktiválni fogja Antoine Griezmann kivásárlási árát, amint az 100 millió euróra csökken a jelenlegi, 200 millió eurós összegről. Griezmann tehát hivatalosan a világbajnokság ideje alatt lehet majd a Barçáé, noha a játékossal való egyezség már hónapokkal ezelőtt megszületett. 

Amint arról már többször beszámoltunk, a Barcelona vezetősége idén elhatározta, hogy szerződteti az Atlético Madrid francia csatárát, Antoine Griezmannt. A gall támadó kivásárlási ára jelenleg 200 millió euró, ám az összeg július 1-jétől 100 millió euróra fog csökkenni, mely már kigazdálkodható a katalán klub számára. A csökkenés annak tudható be, hogy Griezmann már tavaly nyáron távozott volna a fővárosból, ám az Atléticót időközben kizárták az átigazolási időszakból, a játékos pedig így némi ellentételezés fejében hajlandó volt aláírni egy új kontraktust a matracosoknál, további egy idényt töltve ezzel a spanyol fővárosban.

A Barça természetesen végig képben volt a francia helyzetét illetően, és ahogy azt Josep María Bartomeu elnök elismerte a hétfőn adott interjújában, a klub első embere már októberben találkozott Griezmann ügynökével. Az egyezség a játékossal vélhetően már ezekben a hónapokban megszületett, a Barcelona elnöke pedig a legfrissebb értesülések szerint a mai, keddi napon közölte az Atlético Madrid elnökével, Enrique Cerezóval, hogy július 1-jén ki fogják fizetni Griezmann kivásárlási árát. Ezzel párhuzamosan olyan hírek is megjelentek a keddi nap folyamán, hogy Cerezo találkozót kezdeményezett Griezmannal annak érdekében, hogy egy utolsó kísérletet tegyen a gall csatár meggyőzésére a maradásról, ám ez nagy valószínűség szerint nem sikerült.

Korábban olyan információk is megjelentek, hogy a Barcelona – a jó kapcsolat fenntartása érdekében – akár további játékosokat is hajlandó bevonni a transzferbe, vagyis a kivásárlási ár megléte ellenére egyezkedni is hajlandó az Atléticóval a francia játékjogát illetően. Ez még a jövő zenéje, ám arra egyre több jel mutat, hogy a 27 esztendős Griezmann a nyártól a Barcelona játékosa lesz.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.