Bartomeu: „Sosem kételkedtünk Valverdében”

Nem beszél Griezmannról | Tízből kilenc pontot adott a szezonra

Az FC Barcelona első embere, Josep Maria Bartomeu adott egy interjút a ‘Catalunya Radio’-nak a minap, amelyben többek között beszélt Griezmannról, az átigazolási időszakról, Valverdéről, a római kiesésről, illetve Busquets szerződéshosszabbításáról is.

Griezmann és az átigazolási időszak

„Tiszteljük az Atlético Madridot. Griezmann egy élő szerződéssel rendelkezik, ezért nem beszélhetek erről, mert a Barcelona tudja, mi a dolga. Július elsejéig nem téma ez az ügy, utána beszélni fogunk az Atléticóval. Ami a céljainkat illeti, egy olyan nagyszerű csapat javításáról fogunk elkezdeni beszélni, amely megnyerte a bajnoki címet és a Király Kupát. Meg fogjuk látni azt a munkát, amit ezekben a hónapokban Pep Segura, Bakero és Valverde csapata tett. Tudjuk, hogy július elsejéig sok név elő fog kerülni, de teljes mértékben tiszteletben kell tartanunk az összes klubot és a játékosaikat. Ez a világbajnokság éve, így előtte és utána is sok név meg fog jelenni.”

Valverde és a római kiesés

„Soha nem kételkedtünk Valverdében. Sokat tudtunk róla, és tetszett az irányvonala. Tudtuk, hogy ő fogja helyettesíteni Luchót, amikor azt mondta nekünk, hogy nem fogja folytatni [Luis Enrique – a szerk.]. Ő az ideális edző a Barça számára. Okos, képes olvasni a játékot és megváltoztatni a csapat dinamikáját. A római vereség nem csak nekem okozott csalódást, hanem minden Culénak, játékosnak és magának Ernestónak is. Mindannyian dühösek voltunk akkor, de túljutottunk rajta, és azon voltunk, hogy duplázzunk. Ez a szezon egy kilences, kiváló, és tudom, hogy az emberek a következő évre gondolnak, de élvezniük kell, amit nyertünk idén.”

Busquets és a szerződéshosszabbítás

„Nem tárhatom fel az adatokat, de ha erre figyelnénk, talán hibát követnénk el. Soha nem fogom azt állítani, hogy Coutinho többet keres, mint Busquets, bár ez nem erről szól. Sergio nagyon fontos játékos a számunkra. Nem mondhatom el, hogy mit csinálunk az ő ügyében, de ő kulcsfontosságú a játékhoz, és az edzők és a szurkolók is mind azt akarják, hogy maradjon. Az igazság az, hogy az az út, ahogy Iniesta távozott a Barçából csodálatos volt, és szeretném, ha Busquets-nek is valami ilyesmi lenne.”

Yerry Mina

„Mi számolunk vele, de az utolsó szó a vezetőedzőé lesz. Ne feledjük el, hogy télen jött, ráadásul egy teljesen más futballkultúrából. Én számolok vele, de mint már mondtam, a döntés az edzőé.”

Umtiti szerződése

Dolgozunk a hosszabbításán, de a Barcelona fizetési egyensúlyát tiszteletben kell tartanunk. Fontos, hogy rögzítsük: a fiataloknak végig kell járniuk a létrát a fizetés tekintetében is, nem ugorhatnak át szinteket.”

A Masiát „szétrabolják”

„Már megdupláztuk és megtripláztuk a fizetéseket, de az érdeklődő klubok még többet ajánlanak. Látniuk kell, hogy itt mindig kevesebbet fognak keresni. Még azt mondanám nekik, hogy a Barcelonában különleges szakmai és emberi fejlődésen mehetnek keresztül.”