Arthur: „Szeretem, ha nálam van a labda”

Bemutatták, majd sajtótájékoztatót adott

Az FC Barcelona 2018/19-es szezonjának első igazolását bemutatták hivatalosan is csütörtökön a Camp Nou-ban, majd maga a játékos, Arthur Melo adott sajtótájékoztatót a média képviselői előtt.

A leigazolásáról

„Ez a nap tele van érzelmekkel. Nagyon boldog vagyok. Mindig is egy álmom volt a Barçában játszani. A Barça-mez viselésével egy álmom vált valóra, és ki fogom élvezni, hogy nagyszerű játékosokkal leszek körülvéve.”

Kikkel beszélt az átigazolása előtt?

„Neymar, Paulinho és Coutinho és mindenki azt mondta nekem, hogy nagyon boldog lennék Barcelonában. Ez egy nagyszerű város nagyszerű időjárással, amely hasonló a brazíliai éghajlathoz. Ez nagyon kényelmes számomra.”

A csapattársairól és a vezetőedzőről

„Történelmet akarok írni ezzel a klubbal, és keményen fogok dolgozni, hogy megcsináljam. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni a csapattársaimtól. Alig várom, hogy magamba szívjam Ernesto Valverde tudását.”

A Barça filozófiájáról

„Ez egy olyan játékstílus, amit szeretek, és kiskorom óta ezt néztem.”

A Xavival és Iniestával való összehasonlításról

„Xavi és Iniesta olyan játékosok, akiket mindig is csodáltam. Nagy megtiszteltetés, hogy hozzájuk hasonlítanak. Szeretem, ha nálam van a labda, és én kontrollálom a játékot.”