Az ajtó nyitva, de lesznek távozók?

Bevétel kell, keret szűkítés szintén kell...

Az nem új hír, hogy a Barcelonánál az elmúlt évek átigazolásai közül sokan nem váltak be, és állandó, visszatérő téma, hogy ezeket a játékosokat a klub vezetése sokszor évek alatt sem tudja eladni. Sok-sok problémát megoldana, ha sikerülne túladni olyan futballistákon, mint Aleix Vidal, Douglas, André Gomes vagy Rafinha.

A legfontosabb, hogy mik lennének a célok, és legalább három ilyen fő célt meg lehet fogalmazni ezzel kapcsolatban:

Valverde edző rövid keretekkel szeret dolgozni, ideálisnak a 22 fős keretet jelölte meg, ettől azonban jelenleg távol áll a csapat. Másrészről a klubnak égető szüksége lenne bevételre, hogy még tudjon igazolni játékost, különösen olyan játékost, aki minőségben képes olyan szintet hozni, amivel legalább megközelíti Andrés Iniesta teljesítményét. Így elérhető lenne, hogy ne legyen minőségben gyengébb a jövőbeni keret, mint a tavalyi volt. Harmadrészt pedig óriási plusz kiadást jelent, hogy olyan játékosokat kell fizetni, akikkel az edző nem számol, ami együttvéve azzal, hogy az egész keret bértömege óriási, szintén nagy probléma.

Ezért idén nyáron is jó néhány játékost el kellene adni, a gond az, hogy nagyon jó üzletekre nem számíthat a klub. André Gomes, Aleix Vidal, Marlon Santos, Munir, Douglas, Rafinha és Samper biztosan olyanok, akiket el szeretne adni a Barcelona. Közülük, hárman, Marlon, Aleix Vidal és André Gomes azok, akik maguk is távozni szeretnének, így az esetükben valamivel könnyebb lehet lezárni egy transzfert. Annyiból persze nem lesz könnyű ezekben az esetekben sem, hogy a klub alap esetben több bevételt remélne az eladásukból, mint amennyit a piacon reálisan most megkaphat értük.

Azonban több sikertelen eladási kísérlet után elképzelhető, hogy most már a Barcelona is úgy gondolkozik, hogy ha veszteséggel is, de adjon túl ezeken a játékosokon, és próbáljon helyettük olyanokat igazolni, akiket nem kell egy vagy két év múlva ismét átadó listára helyezni…