Malcom már úton Barcelonába

40 millió euró körüli a transzfer értéke | A bemutatása után utazhat Amerikába

Az FC Barcelona és a Girondins Bordeaux nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodjanak Malcom transzferjéről kapcsolatban – ha még nem zárták le a tárgyalásokat – amely így nagyon hamarosan hivatalossá is válhat. A brazil játékost a napokban bemutathatják, majd csatlakozhat a csapathoz Amerikában.

A francia Bordeaux jobbszélsője, Malcom lehet az FC Barcelona harmadik igazolása a nyáron, néhány órán belül bejelenthetik a transzfert. A brazil szélső öt évre írhat alá a katalán együttessel. Brazil és spanyol sajtóértesülések szerint a transzfer végösszege 40 millió euró körül fog végződni, a két klub közötti megállapodás vagy már megszületett, vagy nagyon közel áll.

Malcom tegnap már nagyon közel állt ahhoz, hogy aláírjon a Romához is, akik nagyjából 35 millió euróért igazolták volna le, de az utolsó pillanatban a Barcelona „beleköpött az olaszok levesébe”, és ezután felgyorsultak az események, miután a két fél gyorsan megállapodott egymás között, és a játékos is inkább Barcelonába szeretett volna igazolni.

Ha a papírmunkák elkészültek, a játékos néhány órán belül hivatalosan is a Barcelona játékosának mondhatja magát,  ahol 5 évre fog aláírni évi várhatóan 5 millió eurós fizetésért. Malcom bal lábas, de a jobb oldalon szeret a leginkább játszani támadó középpályásként.

Ha a transzfer lezárul, érdekes kérdés lesz, hogy hogyan helyez majd el őt, Messit, Suárezt és Dembélét Ernesto Valverde a középpályán és a támadósorban – ha egyáltalán ez egyszerre lehetséges, és akarja is a tréner. Coutinho helye a baloldalon biztos.

Ha Malcom átigazolása lezárul, és bemutatják Barcelonában, úgy azonnal elutazhat Amerikába, hogy csatlakozzon az új csapattársaihoz.