De Jong és De Ligt a katalán sportsajtó címlapjain

Újra kiváló teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet

Az FC Barcelona érdeklődése a holland Ajax két kiválósága, Frenkie De Jong és Matthijs De Ligt iránt nem új keletű, a két fő katalán sportnapilap, a ‘Sport’ és az ‘El Mundo Deportivo’ pedig újabb részleteket közölt a Barça terveiről a két fiatal kapcsán. 

A hollandok 2-0-ra nyertek Franciaország ellen a Nemzetek Ligája csoportkörének legutóbbi játéknapján, így nem nehéz felismerni, hogy a két németalföldi labdarúgó újabb szenzációs teljesítménye is kellett az „új értesülések” megszületéséhez. Ezzel együtt Pep Segura általános menedzser még a meccs előtt beszélt például De Jongról, és ismerte el azt, hogy a klub komoly figyelemmel követi a labdarúgó fejlődését.

Amint arról korábban többször beszámoltunk, a Barcelona már a nyáron is leigazolta volna De Jongot, ám Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója idén még nem akarta elengedni a középpályást. Ugyanez igaz De Ligtre is, noha az ő esetében a Barcelona érdeklődése a nyáron még nem volt olyan komoly, mint amennyire most állítólag már az a ‘Sport’ értesülései szerint.

Sport: De Ligt az első számú jelölt

Ha a napilap jól értesült, úgy De Ligt már a fő prioritás, miután a klubvezetők a védelem ráncfelvarrását tartják szükségesnek az elmúlt hónapokat látva, valamint Piqué természetes utódjának is tartják a 19 éves játékost. A holland védő iránt számos európai topklub érdeklődik, egészen biztosan lesz kérője a Barçán kívül is, első körben 70 millió euróról szól a fáma.

El Mundo Deportivo: De Jong az első a listán

Az elnökséghez közel álló másik katalán sportnapilap ellenben úgy értesült, hogy a már nyáron is csábított De Jong maradt a fő kiszemelt a közeljövőre vonatkozóan is. Ha igazak az információk, úgy a vezetők már Busquets utódját látják benne, ám lévén, hogy De Jong akár a védelemben vagy a középpálya közepén is bevethető, meggyőződésük, hogy addig is játszhatna, amíg Busquets még kulcsembere a Barcelonának. Az ő ára is nagyjából 70 millió euró környékén mozog, ám a Manchester City is a soraiban látná, így a játékos akaratán sok múlhat majd.

Egyszerűt, mégis látványosat keresel? Akkor az alábbi, egyedi Barçás póló neked is készült. Legyél feltűnő és mégis visszafogott benne!