Az Everton végleg leigazolná André Gomest

Már öt meccs alatt meggyőzte Marco Silva vezetőedzőt

A portugál André Gomes kudarcokkal teli két év után a nyáron távozott Barcelonából, és kölcsönbe az angol Everton egyesületéhez igazolt, ahol a jelenleg látottak alapján megtalálta a számításait a luzitán középpályás. A liverpooli együttes vezetőedzője, Marco Silva megerősítette, hogy megpróbálják majd maguknál tartani Gomest. 

A Barça nyári felkészülése során combsérülést szenvedett játékos a Premier League első nyolc fordulójában még nem lépett pályára, ám azóta kirobbanthatatlan az Everton csapatából. Vele a pályán az angol gárda a legutóbbi öt bajnoki meccsén háromszor nyerni tudott, a Chelsea otthonából elhozott egy pontot, és egyedül csak a Manchester United otthonában kapitulált, ám ott is bőven helytállt (2-1).

Ráadásul André Gomes hiába hagyott ki viszonylag sokat a sérülése miatt, a formába lendüléssel sem volt igazán problémája, hiszen ezeken a meccseken csak egyszer cserélte le őt az edzője, méghozzá a Crystal Palace elleni, végül 2-0-ra megnyert mérkőzés 82. percében. Ennek következtében már 442 percet töltött a pályán, a ‘Whoscored’ pedig 6.88-as pontszámmal értékelte a portugál eddigi teljesítményét az Everton színeiben.

Csak összehasonlításképpen: Gomes a tavalyi idény egésze során 801 percet töltött összesen a pályán a Ligában és a Bajnokok Ligájában a gránátvörös-kék mezben, vagyis az Evertonnál öt meccs alatt több, mint fele annyi lehetőséget kapott, mint Barcelonában az egész szezonban. Ez nem kritika sem a játékos, sem a Barcelona felé, csupán tény: mindkét fél jól járt a váltással.

„Az elején sérült volt, ezek nehéz pillanatok voltak a számára, most viszont már kiválóan játszik. Sőt, biztos vagyok benne, hogy azokkal a képességekkel, amikkel rendelkezik, csak még jobb teljesítményt fog nyújtani. Úgy vélem, kivárva a megfelelő pillanatot, erőfeszítést kell majd tennünk azért, hogy megszerezzünk egy olyan kaliberű labdarúgót, mint amilyen André Gomes. Ez a pillanat azonban még nem jött el. Elégedettek vagyunk tehát  vele, de jobb, ha Barcelonában egy kicsit elfeledkeznek róla. A szezon végén beszélünk vele, és ha minden jól alakul, akkor megtesszük a szükséges lépéseket” – így André Gomes helyzetéről az Everton trénere, Marco Silva.