Csatárt azonnal… de kit?

Keresik Suárez új helyettesét

Munir El Haddadi távozásával a Barcelona feltétlenül szeretne a tavaszi szezonra egy tartalék középcsatárt igazolni Luis Suárez mögé, de egyelőre inkább a tanácstalanság szűrődik ki a kiszivárgott hírekből.

A cél világos, hasonló játékosban gondolkozik a Barcelona kölcsönben, mint Murillo a védelemben. Kevés pénz befektetéssel azonnal bevethető, stabil, tapasztalt, a spanyol bajnokságot lehetőség szerint jól ismerő játékos kell. Olyan, aki azt is elfogadja, hogy egyértelműen tartalék lesz Luis Suárez mögött. És még nem is kerül sokba, nincs nagyon magas fizetése sem.

És ilyen egyelőre nincs, vagy nem találja a klubvezetés. Olyan játékos kellene, mint például Iago Aspas a Celtában, de olyan, akit valóban meg is lehet szerezni, és el is akar jönni. Aspas kivásárlási ára 40 millió euró, és egyébként sem engedné el kölcsönben a Celta.

Szóba került a kiszivárgott hírekben sokszor Álvaro Morata, aki a Chelsea-ben tartalék, azonban nagyon magas a fizetése, nem lenne olcsó a kölcsönzése sem, és egyébként sem olyan csapatba vágyik, ahol szintén tartalék szerepre kényszerül. Az ő esetében más klubok, mint például az Atlético Madrid reálisabb célnak tűnnek. A gironai Stuani életképes lehetőségnek tűnt és talán még tűnik is, mert a Ligában remeklő veterán csatárról van szó, neki a kivásárlási ára is csak 15 millió euró, ám a klubvezetés bizonyos források szerint egyelőre kizárta a kölcsönzését vagy megvásárlását.

Fernando Llorente a Tottenhamból szintén joggal merült fel, hiszen tapasztalt, már 33 éves, nem játszik sokat a Tottenhamban, egyedül az szólt ellene, hogy nem egészen az a mozgékonyabb csatár típus, akit a Barcelona megszokott Suárez személyében. Azonban őt sem engedi el most a Tottenham, mivel Harry Kane másfél hónapra megsérült. A katalán ‘Sport’ felhozta Oliver Giroud-t is, de nem tűnik reálisnak ő sem.

Egyelőre inkább az látszik, hogy nincs igazán olyan jelölt, aki megfelelne a szakmai vezetésnek – kivéve talán Stuanit -, és a fenti feltételek mind teljesülnének – beleértve az anyagi kérdéseket is. Az átigazolási időszakból azonban még hátra van két hét, ami hozhat még változást.