Az Inter érdeklődik Rakiticért

A La Gazzetta értesülései alapján | A horvát sem feltétlenül mondana nemet

Az FC Barcelona horvát középpályása, Ivan Rakitic nemrég egyértelműen kijelentette, hogy maradni szeretne, és a minap az ügynöke is úgy fogalmazott, hogy kizárt, hogy nyáron távozzon Spanyolországból a játékos. Ennek ellenére a ‘La Gazzetta dello Sport’ értesülései alapján van rá esély, hogy Rakitic a következő szezonban az Internazionale együttesébe igazol.

Olasz lapértesülések alapján Rakitic bosszús amiatt, hogy még továbbra sincs terítéken Bartomeu elnöknél a szerződéshosszabbítása, és De Jong érkezésével a jövőben valószínűleg kevesebb játéklehetőség juthat a horvát középpályásnak.

A hírek alapján az Inter csapata erősen érdeklődik a játékos iránt. Rakiticnek 120 millió eurós a kivásárlási ára, és 2021-ig szól a szerződése. Az olasz klub a horvát középpályásért kész lenne akár 90 millió eurót fizetni – annyit, amennyit a PSG fizetett volna tavaly nyáron. Akkor a katalánok hallani sem akartak erről, most már viszont könnyen lehet, hogy egy jó ajánlat esetén megválnának a játékostól, hiszen nyáron érkezik a csapatba De Jong, akinek ha elég játéklehetőséget akarnak adni, meg kell válni egy klasszis középpályástól. Nem beszélve arról, hogy muszáj lesz csökkenteni a bértömegen, illetve ha a nyáron nagyobb összegért akarnak valakit igazolni, piacképes játékos(oka)t kell értékesíteni hozzá.

Rakitic habár egyértelműen kijelentette, hogy maradni szeretne, és új szerződést írna alá a klubbal, nem feltétlenül biztos, hogy elállna a távozástól, amennyiben nem sikerül megállapodnia Bartomeu elnökkel. A katalánoknak viszont ez az utolsó lehetőség, hogy nagyobb pénzt lássanak a 31. életévében járó horvát játékos eladásából – amire szükség is lesz, ha nyáron Piqué vagy Suárez helyettesét akarják leigazolni.

Az egyértelmű, hogy Rakitic az egyik legfoglalkoztatottabb középpályás Valverde edzőnél, kérdés, hogy a spanyol szakvezető is a klubnál lesz-e még a következő szezonban. Az ügy tehát nem egyszerű, sok dolgon múlhat még, de mindenesetre úgy tűnik, hogy az Inter szívesen látná a csapatában a horvátot, és a katalán klub is minden bizonnyal szívesen tárgyal majd velük. A kérdés az, hogy maga a játékos hogyan vélekedik erről.