Megegyezett a Barça Luka Joviccsal?

Német értesülések alapján | A Frankfurttal még nincs megállapodás

Német sajtóértesülés alapján az FC Barcelona megállapodásra jutott a Bundesliga jelenlegi gólkirályával, Luka Joviccsal. Számolt be erről hétfőn a ‘FAZ’, de a fiatal csatár klubjával, az Eintracht Frankfurttal még meg kell egyezni az átigazolási díjat illetően a katalánoknak.

Nyílt titok, hogy a Barcelona új csatárt keres, hiszen Luis Suárez már 32 éves, és az uruguayi támadó formája az utóbbi időben egyre inkább hullámzó. Az elmúlt időszakban Paco Alcácer és Munir El Haddadi helyettesítette Suárezt kisebb-nagyobb sikerrel, azonban az utóbbi hónapokban mindketten távoztak a klubtól. Januárban habár kölcsönbe érkezett Kevin-Prince Boateng, a ghánai eddig nem sok lehetőséget kapott Valverde edzőtől, és minden bizonnyal nyáron megy is vissza a Sassuolóba. Így a Barçánál egyértelműen terítéken van Suárez pótlásának a kérdése, amit a hírek szerint Luka Jovic személyében találtak meg.

A német ‘FAZ’ lapértesülése alapján a katalán klub és a szerb csatár megállapodást kötött egy közös kontraktusról. A Barcelona vezetősége hasonlóan próbálja leigazolni Jovicot, ahogy tette azt Frenkie de Jong esetében: először a játékossal egyeznek meg, majd a klubbal. Azaz hiába állapodtak meg egyelőre a 21 éves támadóval, a Frankfurttal is meg kell még az átigazolási díjat illetően, amely nagyjából 50 millió euró körül mozoghat.

Néhány nappal ezelőtt Jovic azt nyilatkozta, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában akar játszani. Erre minden esélye meg is van, hiszen számos európai nagy csapat figyeli a szerb csatárt – beleértve a Real Madridot is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a katalánok nyerik ezt a csatát, de azt is hozzá kell tenni, hogy még más források nem erősítették meg a hírt, úgyhogy illik fenntartásokkal kezelni.

Nézd meg, hogy játszik a Bundesligában 14 gólt jegyző Luka Jovic: