Onana egyre esélyesebb Cillessen helyére

Azt már jó ideje lehet tudni, hogy a Barcelona maximum a nyárig élvezheti annak előnyét, hogy Jasper Cillessen személyében kivételes kvalitású a tartalék kapusa is, mert nyáron már mindenképpen el fogja engedni a hollandot. De Ter Stegen mögé szükség van egy új, garanciákat nyújtó tartalék kapusra, és erre a szerepre már nem először merül fel lehetőségként az Ajax portása, André Onana.

Onanában az a különleges, hogy korábban a La Masíán nevelkedett, tehát tökéletesen tudja, hova menne, mit várnak el tőle, mi várna rá Barcelonában. 23 éves, van már tapasztalata, de még mindig nagyon fiatalnak számít, és ugyan nem ő lesz az egyedüli jelölt a posztra, de az biztos, hogy ott lesz a top 3 jelölt között. És a Catalunya Rádió friss híre már nem az első ilyen értesülés, tehát elég biztosan állítható, hogy a kameruni nem csak egy felmerült névnek számít már a technikai osztályon.

A Barcelona már felvette a kapcsolatot a futballista ügynökével is, és maximium 20 millió euró körül látja a vételárát, ami messze alatta maradna Cillessen árának, akiért akár 50-60 millió eurót is remél a Barcelona. Hogy aztán a piaci realitások végül hogyan alakulnak, majd elválik, de az biztos, hogy Cillessen azon kevés klasszis kapus egyike most Európában, aki biztosan mozdítható a klubjából.

Az ügylet kockázata talán leginkább Onana céljait tekintve merülhet fel. Azt ugyanis ő is át kell gondolja, hogy ugyan igen fiatalon visszajutna Barcelonába, ami pozitív, viszont szinte biztos, hogy csak tartalék lenne Ter Stegen mögött. Azt, hogy ez neki összeegyeztethető-e a céljaival, neki kell eldöntenie.