Griezmannt 120 millióért? Köszönjük, nem!

A válogatott szünet beköszöntével a lapok mindig gyorsan találnak maguknak témát, és mivel a nyár is közeledik, az átigazolási kitalációk száma is azonnal nőni kezd.

Bár Spanyolországban több lap, így a Mundo Deportivo is, illetve Franciaországban a L’Equipe is arról számolt be, hogy Griezmann újra a Barcelona célkeresztjébe kerülhet, ennek az esélye nagyon közelít a nullához. Az értesülések alapja két tényen alapszik: az egyik, hogy Griezmannal a soraiban az Atlético Madrid összeesett a Juventusszal szemben a BL-ben, a francia bár papíron vezére a Colchoneróknak, ez a pályán nem mutatkozott meg, a Juve pedig fordított 2-0-ról. A másik, hogy Griezmann kivásárlási ára június 30-ig 120 millió euró, ami a piaci áránál alacsonyabb. Így papíron lehetne esély a transzferra.

Mivel az idei szezon teljes kudarc a keretét a múlt nyáron sok pénzből megerősítő Atlético Madridnál, ezért is került újból szóba az, hogy Griezmann esetleg mégsem maradna Madridban, hanem olyan csapatban folytatná, ahol nagyobb esélye van, hogy a csúcsra érjen. Ez utóbbiban természetesen lehet ráció, de a Barcelonával összemosni már nem érdemes Griezmannt, hiába teszi ezt sok lap. Az átigazolására az esély, egészen minimális, több okból is.

Egyrészt aki nem egészen egy évvel ezelőtt nemet mondott a Barcelonának, sőt, feltételezhetően abban a hitben tartotta a Barcelona vezetését, hogy jönni fog, aligha adatik meg az esély, hogy ugyanazon az ajtón bekopogtasson. Különösen úgy, hogy a Barcelona vezetésének kellemetlen fordulat volt tavaly, hogy Griezmann végül nem került a klubhoz, hiszen szemben például de Jong januári leigazolásával, itt veszített egy csatában a vezetés egy másik klubbal szemben.

A gyakorlatiasabb okok: posztra igazolás és pénz

A pénzügyi rész egyértelműbb. A Barcelonának olyan sok pénze nincs, pláne de Jong megvásárlása után. Arra a játékosra fogja elkölteni a pénzét, akire a leginkább szüksége van. Griezmann pedig nem tartozik ezek közé.

Mire is akarnak költeni? Egy középcsatárra, aki klasszikus kilences, még fiatal, de már bizonyít, és benne rejlik a potenciál a további fejlődésre, illetve legalább egy, esetleg két védőre.

A védő kérdés, azért összetett, mert a csapatnak nem feltétlenül lenne szüksége egy újabb középső védőre, ám a holland de Ligtben olyan adottságokat lát a klub, amit nem szeretne elengedni. Ám ő már 19 évesen is könnyen kerülhet 70-80 millió euróba. Mellette nem kizárt, hogy egy balhátvédet is megpróbálna szerződtetni a Barcelona, hogy legyen valaki, aki tudja helyettesíteni Jordi Albát időről időre. A támadó témában a legnagyobb favorit a fiatal szerb Luka Jovic, de nem kizárt, hogy valaki mást próbál meg a Barcelona Luis Suárez hosszú távú örökösének hozni a Barça. Griezmann annyira már nem fiatal, és nem is klasszikus középcsatár, ráadásul 120 millió euró még akkor is nagyon sok pénz, ha egyébként érte többet is bátran elkérhetne az Atlético Madrid.

Úgyhogy bár pletykák lehetnek Griezmannról, ezek azok a hírek, amiknek nincs semmi reális alapjuk.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!