Puig, O. Busquets, Miranda: kölcsön az Ajaxban?

A ‘Catalunya Rádio’ értesülései alapján – amit a fő spanyol és katalán sajtótermékek is átvesznek – a Barcelona komolyan tervezi, hogy több fiatal és tehetséges játékosát is az Ajax Amsterdamba küldje a nyáron több játékperc reményében.

Az alap elképzelés feltétlenül reális lehet, olyan gondolat, ami kedvező lehet mind a két klubnak, mind a játékosnak, tekintettel az Ajax Barcelonához hasonló játékfilozófiájára, és a fiatalokhoz való ideális hozzáállására. A jelöltek Juan Miranda, Oriol Busquets és Riqui Puig a Catalunya Rádio szerint, itt tesszük hozzá, az is könnyen előfordulhat, hogy közülük csak egy vagy kettő kerül végül Hollandiába, szigorúan kölcsönben. Illetve talán még több is, hiszen arról már szintén írtunk, hogy a nyárra már leigazolt fiatal védő Todibo kapcsán is reális elképzelés lehet, hogy Hollandiába kerül.

Amellett, hogy ők mind olyan játékosok akikben van potenciál és éppen a játékpercek hiányoznak nekik jelenleg a legmagasabb szinten, alapot ad a transzfer hírhez a két klub jó és aktív kapcsolata is. Télen már megállapodás született de Jongról, aki nyáron érkezik, és a Barcelona továbbra is stratégiai célként tekint a középső védő Matthijs de Ligtre. Ezen ügyek mellett még téma, hogy a Barcelona visszahívná Katalóniába a kapus Onanát, akit azonban nem akar elengedni az Ajax, a három fiatal barcelonai pedig ellentétes utat járhatna be.

Közülük az eddig mutatott teljesítmények alapján Riqui Puig tűnt ki a legjobban, de Oriol Busquetsnek is voltak olyan meccsei, ami alapján már névrokonához hasonlították.

A hír még messze nem megerősített, ám az biztos, hogy ők hárman mind olyan játékosok, akiknek jövőre folyamatosan játszaniuk kellene. Erre ideális terep lehet Amsterdam, elválik, hogyan sikerül megegyezni.

*AKCIÓS termék: -40%! Olyan Barcás dekorációt keresel a szobádba, ami eredeti és sosem veszíti el az aktualitását? Ezzel a poszterrel megtaláltad. Rendeld meg kedvezménnyel!