Onana hosszabbított az Ajaxszal

Nem tér vissza Barcelonába akkor sem, ha Cillessen esetleg távozik

Jasper Cillessen könnyen lehet, hogy elhagyja az FC Barcelonát, hogy több játéklehetőséghez jusson, éppen ezért a katalánok vezetősége már egy ideje figyeli a jelölteket a holland pótlására. Ilyen játékos volt az Ajax kapusa, André Onana is, ám a korábbi Barça-utánpótlás játékosa meghosszabbította a szerződését Amszterdamban, így az esetleges visszatérésének esélyei most elszálltak.

Cillessen 2016 nyarán igazolt Barcelonába, de hiába vannak remek képességei, és hiába nyújt kimagasló teljesítményt, amikor pályára lép, mégis csak második számú halóőr, a német Marc-André ter Stegen mögött. A holland játékos, aki áprilisban tölti be 30. életévét, rendkívül profin viseli ezt a helyzetet, ugyanakkor érthető, hogy több játéklehetőségre vágyik, ezért valószínű, hogy nyáron eligazol Barcelonából egy olyan klubba, ahol kezdőkapusként számolnak majd vele. A Barça vezetősége már készül a németalföldi kapus esetleges távozására, és keresi a lehetséges utódokat.

André Onana – aki korábban a La Masián nevelkedett – volt az egyik legvalószínűbb opció, ugyanis nagyszerű képességgel van megáldva, ismeri a klubot és annak játékstílusát, filozófiáját, azonban a fiatal hálóőr csütörtökön meghosszabbította a szerződését az Ajax csapatával. Onana, akit az elmúlt két szezon legjobb kapusának választottak a holland bajnokságban, 2022-ig hosszabbított az amszterdamiakkal, így az esetleges visszatérésérének esélyei erősen lecsökkentek, hiába nyilatkozta korábban, hogy „egy álom lenne számomra a katalán csapatban védeni”. A Barça mellett más csapatok is szerettek volna lecsapni Onanára, de az Ajax szeretné minél jobban egyben tartani jelenlegi keretét, noha ez nem lesz egy egyszerű feladat.

Egy szó, mint száz: Cillessen távozására jó esély van, de a klubvezetés már egy ideje készül a holland pótlására, ami azt vetíti elő, hogy egy megfontolt és ésszerű igazolás várható, nem egy elkapkodott megoldás. Ugyan nincs még döntés az érkezőről, Onana hosszabbításával egy jelölt kihúzható a listáról.

***

*AKCIÓS termék: -50%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!