Amit a lapok írnak – Griezmann, de Ligt, Neymar és a többiek

Játékoskeringő – a május végi helyzet

Miután véget ért a szezon és válogatott meccsek sincsenek egyelőre, nincs miről tudósítani, így az újságok újra az átigazolási „hírek” gyártása felé fordultak. Még úgy is, hogy az átigazolási szezon még el sem indult, de már most követhetetlenül változik, kit vesz meg a klub és kit akar éppen eladni. Jobb híján mi is körbe néztünk és az elmúlt napok neveiből szemezgettünk alább. A találgatásokra nem fogékonyak most ne figyeljenek. 

Valverde sorsa – most inkább marad

Az elvesztett kupadöntő után egyből felerősödtek a csapat vezetőedzőjének távozásáról szóló hírek, de a rengeteg találgatás után Bartomeu elnök újra egyértelműen megerősítette pozíciójában Valverdét. Hogy ez jó döntés-e, azt most nem akarjuk megítélni, de az egyre biztosabbnak tűnik, hogy bár a menedzsmentben a hírek szerint nincs konszenzus, de a klub első embere a harmadik évre is megadja a bizalmat Valverdének.

Az érkező oldal

Neymar nevét már a SPORT is a címlapjára tette, brazil forrásokra hivatkozva számolnak be róla, hogy a játékos és a Barça is benne lenne az átigazolásban – kérdés, mit szól ehhez a PSG, mert aligha akarnák eladni az egyik legjobbjukat. Ha esetleg lenne is erre esély, akkor természetesen a Real Madriddal is szóba hozták már, legalábbis az AS bedobta a nevét a fővárosban. Az El Mundo Deportivo ennél is tovább ment, a tegnapi egyik cikkük címe szerint „Neymar visszatér Barcelonába”. Ez kicsit erősnek tűnik, mára már inkább csak úgy fogalmaznak, hogy a brazil megtette az első lépést a visszatérés felé azzal, hogy jelezte a szándékát…

Griezmann kapcsán a legfrissebb az, hogy a Cadena SER szerint már november óta van egy egyezség közte és a Barça között, sőt, márciusban már alá is írtak egy (valószínűleg elő)szerződést az anyagiakat illetően. Az értesülés igazságtartalmát nem tudni, de nem árt komolyan venni ilyen szintű részletek előkerülése mellett. A dolog szépséghibája ugyanakkor az, hogy ha a Barcelona mindezt az Atletico háta mögött intézte el, akkor az erősen szabályellenes, hiszen az Atletico engedélye nélkül nem tárgyalhatott volna Griezmannal. Korábban is volt már ebből probléma, de a madridiak végül nem fordultok a FIFÁ-hoz.

De Ligt jövője továbbra sem eldöntött, napról-napra változik, hogy éppen „melyik csapathoz van közelebb”, most éppen a PSG akar beszállni az érte folyó licitbe. A játékos pedig továbbra sem mond semmi konkrétat, legutóbbi nyilatkozatában csak annyit árult el, hogy „több opciója van és nyilván az egyik jobb, mint a másik”. Hogy anyagi vagy sportszakmai értelemben mondta ezt, azt persze nem árulta el.

Új nevekként bedobta viszont a SPORT a Valencia két játékosának, Rodrigónak és Dani Parejónak a nevét – utóbbiról már tavaly is cikkeztek. Mindketten jó szezonon vannak túl, de nem fogadnánk túl sok pénzben, hogy bármelyikük is Barcelonába költözik a nyáron.

A lehetséges távozók

Cillessen elmondta már többször, hogy távozni akar a rendszeres játéklehetőség miatt Barcelonából, a klub viszont 40-60 millió eurót várna érte, ami a játékos szerint „nem segít, de nyugodt vagyok az ügyet illetően. Várunk még és meglátjuk, mi lesz. A nyári szünet után végiggondolom a lehetőségeimet.”

Malcomot a Barcelona tartalékjait mostanában előszeretettel megvásárló Everton nézte ki magának a spanyol lapok szerint, de ezt a Liverpool Echo és a játékos menedzsere is cáfolta később – nem lepnénk meglepve, ha a helyéért harcolva inkább maradna még egy évet.

Két ifista a B csapatból, a középpályás Oriol Busquets és a balbekk Juan Miranda is könnyen elképzelhető, hogy távozik a Mundo Deportivo szerint, de nyilván csak visszavásárlási opcióval, mivel az első csapatban nem fognak tudni gyökeret ereszteni.

És persze itt van Coutinho. A játékos jelenleg a Copa Americára készül, szóval vele kapcsolatban is aligha lesz konkrétum júliusig, a torna végéig, de jelenleg a friss EL-győztes Chelsea érdeklődéséről hallani – ennek legalább annyi alapja lehet, hogy minden bizonnyal távozik tőlük Hazard, akit pótolniuk kell.

***

Szülinap, névnap vagy csak egy szimpla ajándék – lepd meg magad vagy a legnagyobb Barçás rokonodat, barátodat egy pólóval! Vagy van más is, nézz be az Eurobarca Shopjába!