Licitháború Gomesért?

Az Everton mellett a Spurs és a West Ham is érdeklődik a játékos iránt

André Gomes 2016 nyarán 37 millió euróért cserébe a Valenciától az FC Barcelonába igazolt, azonban két gyengébb szezon után az Evertonhoz csatlakozott kölcsönbe egy évre. Július elsejétől újra a katalánok játékosa lesz, de minden bizonnyal marad Angliában, a kérdés, hogy melyik csapatnál.

Az Evertonnál elégedettek voltak a portugál teljesítményével. Az angol bajnokságban 27 mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt ért el, valamint egy gólpasszt osztott ki. A liverpooli csapat szívesen láncolná magához végérvényesen Gomest, azonban a 25 éves középpályásért más csapatok is érdeklődnek, mint például a Tottenham és a West Ham is.

Angol sajtóértesülések alapján a West Ham már tett is egy 22,5 millió eurós ajánlatot a játékosért, de a Barcelona elutasította azt. A katalánok célja természetesen az, hogy a nyáron értékesítsék Gomest, de nagyjából 30 millió eurót szeretnének a portugál középpályásért kapni. Erre pedig minden esélyük meg is van, már csak azért is, mert a televíziós jogokból a 2018/19-es szezonban még a Premier League utolsó helyezettje is több pénzt szerzett, mint az előtte lévő idényben a spanyol bajnokságban az Atlético Madrid. Az anyagiakat tekintve tehát jól állnak az angol csapatok, amit megpróbálhat kihasználni nyáron a katalán együttes.