Umtiti maradna, a Barça nem marasztalná?

Umtitit nem érdeklik az ajánlatok | A klub fontolgatja az eladását

Spanyol lapértesülések alapján az FC Barcelona játékosa, Samuel Umtiti egyértelművé tette a katalán klub számára, hogy nem kívánja meghallgatni más klubok ajánlatát a nyáron. Az ügy viszont nem ilyen egyértelmű, mert a katalánok vezetősége ennek ellenére fontolgatja a védő eladását.

Már csak azért sem marasztalná minden áron a Barcelona Umtitit, mert az utóbbi hónapokban bizonytalan formát mutatott a francia játékos a folyamatosan térdproblémái miatt. Mellesleg az is közrejátszik, hogy az Ajax fiatal középhátvédje, De Ligt közel áll ahhoz, hogy a katalánokhoz igazoljon, viszont a holland játékost olyan csapatok is csábítják, mint a PSG, a Bayern vagy a Juventus, ahol minden bizonnyal egyből a kezdőcsapatban találná magát, míg a Barçában Piqué, Lenglet és Umtiti lehet a versenytársa.

Négy ilyen szintű középhátvéd pedig még egy topcsapatban is túlzás, így amennyiben De Ligt érkezik a katalánokhoz, Umtiti lehet az, akitől megválna a Barcelona, már csak azért is, mert a piaci ára neki a legmagasabb. A francia játékos spanyol sajtóértesülések alapján azonban hallani sem akar a távozásáról, és minden erejével azon van, hogy a következő szezonban visszaverekedje magát a katalánok kezdőcsapatába. Viszont amennyiben a Barcelona komolyan gondolja De Ligt és Griezmann leigazolását, szüksége lesz a bevételre, amire Umtiti egy megfelelő opció lehet.