Griezmann: „Tudom, hogy milyen áldozatokat kell hoznom…”

Továbbra is teljes a csönd mind a Barcelona lehetséges támadó jelöltjeivel kapcsolatban, mind Antoine Griezmann lehetséges klubjairól. Nem kerülnek elő a sajtóban játékosnevek, akik a Barcelonában erősíthetnék a jövő szezonra a csatársort, és nem kerülnek elő kérők Griezmann kapcsán sem. Ahogyan néhány napja már leírtuk, ezek is arra utalhatnak, hogy júliusban bejelentik a közös folytatást.

Az előfeltételezés mellett érdekes friss fejlemény, hogy Griezmann a TF1 francia televíziócsatorna Telefoot című műsorának nyilatkozott röviden a jövőjéről, és ebben egyértelmű jelét adta annak, hogy már pontosan tudja, hol fogja folytatni.

„Tudom, hogy hova szeretnék menni, és hogy milyen áldozatokat kell hoznom annak érdekében, hogy ez lehetővé váljon, hogy tényleg odajussak. Csak egy kis türelmet kérek még. Amilyen hamar lehetőségem lesz elmondani, be fogom jelenteni, és örömmel fogom tenni.”

Griezmann mondandójából különösen az „áldozatokat kell hoznom” szavak az érdekesek. Az ugyanis elég stabil információnak számít, hogy a Barcelona messze nem kínált olyan fizetési kondíciókat már tavaly sem a franciának, mint amit végül az Atlético Madrid megadott neki, és pontosan ugyanezt az összeget kínálná fel most is a katalán klub. 16 millió eurót évente, ami szignifikánsan kevesebb, mint az Atléticónál elérhető 23 millió.

Ilyen jellegű áldozatot Griezmannak nem sok nagy klubnál kellhet hoznia, különösképpen nem olyan csapatoknál mint a PSG, amit néha-néha megemlítenek vele kapcsolatban.

A másik ilyen esetleges áldozat már inkább a státuszát érinti, ami szintén arra utalhat, hogy Barcelonába szerződne. Más csapatoknál egyértelműbb lenne, hogy ő lenne az adott együttes új vezére, a támadások fő mozgatórugója, Barcelonában azonban továbbra is Lionel Messi lenne a vezér, és ugyan Luis Suárez a kora miatt veszíthet a státuszából, azért vele is minimum meg kellene osztania a főszerepet.