Griezmann-ügy: Font feltette a kényes kérdéseket

A Barcelona egyes hírek szerint kölcsönt vesz fel a támadó kivásárlási árának a kifizetésére

A 2021-es elnökválasztáson való indulását már korábban is bejelentő Víctor Font a saját Twitter csatornáján két roppant logikus, ám az elnökség számára annál kényelmetlenebb kérdést tett fel Antoine Griezmann leigazolása kapcsán. 

Az Atlético Madrid csatárának a kivásárlási ára július 1-jével csökkent 120 millió euróra, ám a Barcelona „furcsa módon” azóta sem aktiválta a francia világbajnok kontraktusában levő záradékot, holott azt Josep María Bartomeu is elismerte, hogy a Barça leigazolná a támadót. Az időbeli kivárás okát is felfedte az elnök Frenkie de Jong bemutatásán: a katalánok megpróbálták azt elérni az Atléticónál, hogy részletekben fizethessék ki a 120 millió eurós összeget.

A madridiak elutasító válasza azóta ismert, ami nem könnyíti meg a katalánok helyzetét, hiszen a fenti kérésből világossá vált: a Barcelona költségvetése jelen pillanatban vagy nem tud kifizetni azonnal egy ekkora összeget vagy más célokkal együtt nem képes fedezni Griezmann szerződtetését a klub. Spanyol lapértesülések szerint ezért a Bartomeu vezette elnökség más finanszírozási mód felé néz, és egy kölcsön felvételében gondolkozik.

Ennek kapcsán tett fel az elnöki pozícióra kandidáló Víctor Font – a vállalkozó, akit többek közt Xavi is támogat, portréja –  két logikus kérdést:

Ha a játékossal már februárban megszületett az egyezség, hogyan történhet meg az, hogy nincs terv a transzfer finanszírozására?

Ha az egyesület olyan kiváló pénzügyi állapotban van, mint ahogy azt állítja róla az elnökség, miért van szükség kölcsön felvételére?

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!