Rakitic már nem érinthetetlen?

A klub bevételt remélne az eladásából

Ernesto Valverde is elismerte, és a sajtóban is egyre többen vállalják a kijelentést, hogy Ivan Rakitic számára az új idénytől nagyon könnyen véget érhet a fix kezdő státusz, ha egyáltalán a keretben marad és nem igazol el a nyáron.

Ez az, amit a játékos nem akart eddig sem és most sem. És ugyan tisztában van az erős versenyhelyzettel, úgy gondolja, hogy ahogyan eddig, úgy most is ki fog tudni harcolni magának egy helyet a csapatban. Még úgy is, hogy Frenkie de Jong jelentős erősítésnek számít a középpályára, Sergi Roberto is elsősorban a középpályán játszhat idén, és rajtuk kívül is nagyon sokan, köztük fiatalok is pályáznak a kevés középpályás helyek egyikére. Tény, hogy eddig senki nem tudta kiszorítani Rakiticet a csapatból, de ebben az is benne lehetett, hogy Ernesto Valvere edző mindenképpen konzervatívan nyúlt hozzá az együtteshez fontos mérkőzéseken, és ritkán változtatott bizonyos posztokon.

Az talán kijelenthető már, hogy ha a horvát marad, jóval nehezebb dolga lesz, mint eddig volt, de kérdés, hogy marad-e. A klub vezetése talán már nem is titkolja, hogy jobban örülne annak, ha Rakitic távozna, nem azért mert rossz játékos, hanem mert sok a középpályás és ő pont azok közé tartozik, akik piacképesek nagy klubok számára – különösen az Inter és a PSG érdeklődtek eddig -, ráadásul Rakitic már nem fiatal, 31 éves.

Valverde edző számára az anyagi kérdések másodlagosak, de sokatmondó az is, hogy ő hogyan nyilatkozott most, és pontosan egy évvel ezelőtt, amikor Rakitic helyzetéről kérdezték.

Idén: „Az idő mindenki felett eljár”

Tavaly: „Azért vagyunk itt, hogy meccseket nyerjünk, nem azért, hogy bevételeket termeljünk.”

A fentiek ugyanakkor még csak azt üzenik, hogy Rakitic státusza megingott, azt nem, hogy biztosan távozni fog. Ez függ az esetleges ajánlatoktól, illetve leginkább a játékos akaratától. Mert ha ő továbbra is tartja, hogy nem érdekli semmilyen ajánlat, maradni és küzdeni akar a helyéért, akkor könnyen lehet, hogy a fentiek ellenére maradni fog a klubnál.