Malcom már Szentpéterváron: 40+5 millióért távozik

Még nem hivatalos Malcom klubváltása, de feltehetően ez már csak idő kérdése, hogy mikor következik be. A Barcelona egy év után elengedi a brazil támadót, aki nem tudta elnyerni Ernesto Valverde bizalmát. A vevő a szentpétervári Zenit, mely 40+5 milliót fizet majd érte – ha ezt végül megerősítik a klubok.

A brazilból ezzel együtt nem száll ki veszteséggel a Barcelona, mely tulajdonképpen visszakapja azt a pénzt, amit egy évvel ezelőtt kifizetett érte a Girondins Bordeaux-nak. Ilyen szemszögből nézve a Barcelona sikerrel zárja le ezt az ügyet, hiszen nem veszít pénzt a játékoson, szigorúan szakmai szemmel nézve viszont már más az összkép.

Malcom nyilvánvalóan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vagy legalábbis hosszú távon nem tudta elnyerni az edző bizalmát. Volt egy-egy jó mérkőzése ezek azonban nem hoztak maguk után folytatást, és az is igaz, hogy a brazilnak voltak olyan találkozói is, ahol éppen azt bizonyította: nem véletlenül nem kezdő általában.

A játékos eladása jelentős bevételt jelent a Barcelonának, ami megkönnyítheti a Betis balhátvédjének Junior Firpónak az esetleg leigazolását, és valamit visszahoz Griezmann magas árából is.