Coutinho: a Tottenham kölcsönben viheti a brazilt

Az angolok Eriksen távozására reagálhatnak | Végleges transzferre minimális esély mutatkozik

Coutinho nem igazán kelendő a piacon, erről már beszámoltunk, ám úgy néz ki, hogy a katalán klub erőfeszítéseinek köszönhetően az angol piac zárása előtt a Tottenham végül kiutat nyújthat a brazilnak a kellemetlen barcelonai szituációból. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, Coutinho képességei adottak, ám az elmúlt évben nyújtott teljesítménye, valamint egy esetleges transzfer rendkívül magas költségei miatt egyetlen egy európai topklub sem akarta igazán a dél-amerikait az idén nyáron. A Barça ellenben megválna tőle, hiszen a katalánok mind a középpályára, mind a támadósorba komoly befektetést eszközöltek. Coutinho pedig a státuszával és a fizetésével nem az a labdarúgó, akit szívesen a padon tart az egyesület és a vezetőedző.

A csapat jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahová az elnök Josep María Bartomeu mellett elutazott Eric Abidal sportigazgató és Ramon Planes sportszakmai asszisztens is, ez pedig nem véletlen: a klub gőzerővel dolgozik azon, hogy csapatot találjon azon játékosok számára, akik létszámfelettivé váltak a nyáron. Egyrészt, mert szükség van bevételre, másrészt, mert a túlságosan bő keret sem egészséges a hosszú szezon közben.

 

 

A Barcelona elsősorban az angol piacon tapogatózott Coutinho értékesítésével kapcsolatosan, és noha a hétfői nap folyamán az Arsenal nevét dobták be Franciaországban mint lehetséges kérőt, az Ágyúsokhoz közeli források ezt tagadták. A Tottenham új keletű érdeklődését azonban mind angol, mind spanyol lapok – egymástól függetlenül – megerősítették.

A Tottenham – ahogy azt korábban már jeleztük – egy ekkora transzfert általában nem szívesen hajt végre, ha pedig igen, nem pár nap alatt. Most sem erről van szó: a dán Eriksennek lejár a szerződése 2020-ban, és még nem hosszabbított, a Manchester United pedig, ahol Paul Pogba keresi a távozás lehetőségét, megegyezett a dán középpályással, így Eriksen távozására – a kifutó szerződés miatt – rábólinthat a londoniak vezetése. Ezzel egy időben pedig a pótlását is megoldanák Coutinho kölcsönvételével, amiért a katalán klub a hírek szerint 21 millió fontot kér egy idény erejéig, a fizetését pedig természetesen az angol klubnak kellene állnia.

Coutinho korábban, az Espanyol színeiben egy rövid idő erejéig már dolgozott Pochettinóval, amikor is 16 meccs alatt 5 gólt szerzett a barcelonai gárdában. Ahhoz, hogy a brazil a Tottenham játékosa legyen, minden bizonnyal Eriksen távozása kell, ám amennyiben ez bekövetkezik, a klubok a váltás mellett lennének, és habár Coutinho első sorban a Liverpoolhoz tért volna vissza, Jürgen Klopp jelenleg nem akarja őt ismét a csapatában tudni.