Neymar: négy órás tárgyalás, konkrétum nélkül

A Barcelona vezetése minden jel alapján nem mondott le arról, hogy leigazolja újra Neymart, és a korábbiak tükrében az is nagy szónak látszik, hogy egyáltalán tárgyalt a párizsiakkal. 

Mert kedden a katalán klub küldöttsége ott volt Párizsban, tárgyalt Neymarról, és az egybehangzó kiszivárgott információk szerint konkrétumokat nem ért el. Sokat nem is lehetett persze várni, és az már önmagában nagy hír, hogy a PSG leült tárgyalni a Barcelonával a két klub közötti feszült viszony miatt.

A helyzet azonban ezen túl nem lett egyszerűbb. A brazil leigazolása továbbra is nagyon nehéz dió, amit könnyen lehet, hogy nem fog tudni feltörni a klub vezetése. Merthogy a kiszivárgottak alapján a PSG elsősorban pénzt szeretne látni, és csak másodsorban játékosokat. Majd jön a következő gond: más játékosokat, mint akiket a Barcelona magától kínálna.

A Barça semmi esetre nem fizetne 100 millió eurónál többet pénzben, bár ezt is nehéz elképzelni, hogy honnan teremtenék elő, ha már Griezmann megvásárlásakor is kölcsönhöz folyamodtak. Azt csak feltételezni lehet, hogy a PSG ennél többet szeretne pénzben kapni, de ez nyilvánvalóan függ a felajánlott cserealap játékosoktól is. Mert Párizsban olyanokat akarnak, akiket a Barcelona nem kíván elengedni: Dembélét, Rakiticset és Semedót.

Akit a Barcelona tálcán kínál, az a sztár státusszal igazolt, nagy fizetési tömeget is felemésztő Coutinho. Mindez teljesen érthető mind szakmai, mind anyagi szempontokból. Azt viszont már nem lehet biztosan állítani, hogy rajta kívül bárki mást szívesen bedobna a csomagba a Barcelona. Rakitic neve ugyan bizonyos tudósításokban felmerül, de ugyanúgy az is, hogy a horvátot nem kívánja elengedni a klub. És itt az is számít, hogy maga Rakitic sehova nem akar menni.

Magyarán amíg a PSG nem gondolja úgy, hogy Coutinho számára is értékes, addig a Barcelonának nincs gyakorlati esélye arra, hogy Neymart visszahozza. És itt kell tisztázni, hogy az „értékes” jelző jelen esetben minimum 100 millió euró körüli összeget jelent, amit nem biztos, hogy bárki megadna most Coutinhóért.

Tartalék megoldásnak viszont ott marad még mindig egy kölcsönszerződés, amivel mindkét klub időt nyerhet a helyzet megoldására, mert abban még Barcelonában is joggal bízhatnak, hogy a PSG sem szeretne a keretében tudni egy ott lenni nem akaró, problémákat generáló Neymart.