Neymar: nincs megállapodás, de közelebb az álláspontok

170 millió euró két részletben volt az ajánlat | A PSG már nem kér 220 milliót Neymarért

Amint arról már korábban beszámoltunk, kedden Párizsban tárgyaltak az FC Barcelona és a Paris-Saint Germain vezetői és a találkozó ugyan megállapodás nélkül ért véget, a felek álláspontjai valamivel közelebb kerültek egymáshoz.

A katalánok küldöttségeként részt vett a párizsi találkozón Oscar Grau, Javier Bordas, Éric Abidal és André Cury is a keddi nap folyamán, hogy sikerüljön megegyezniük a francia klub vezetőségével Neymar átigazolását illetően. A hosszú lefolyású megbeszélés végén nem született megállapodás, így még minden bizonnyal a következő napokban folytatni fogja a tárgyalásokat a két klub. Abból a szempontból viszont eredményes volt a találkozó, hogy a két fél álláspontja valamivel közeledett egymáséhoz, tehát még nem reménytelen Bartomeuék helyzete.

A párizsi ‘La Parisien’ sportnapilap értesülései alapján a katalánok Neymar játékjogáért 170 millió eurót ajánlottak, amit két részletben fizettek volna ki – 85 millió eurót most, 85 millió eurót pedig jövő nyáron. Ezen kívül felmerült még Dembélé neve is, akit a Barcelona beáldozna az üzletbe, de egyelőre a PSG nem fogadta el az ajánlatot. Az viszont jó hír Bartomeuék szempontjából, hogy katalán sajtóértesülések szerint a franciák már nem feltétlen kérnek 220 millió eurót a 27 éves brazil játékosért.

A PSG helyzetét az is nehezíti, hogy a találkozó előtt Neymar tájékoztatta a klubját arról, miszerint csak a Barcelonában akarja folytatni a pályafutását. Így hiába érdeklődik a Juventus és a Real Madrid is a brazil támadóért, a franciák nehezen tudnak nyomást gyakorolni a katalánok vezetőségére.

A címben olvasható állítást erősítette meg nemrég Javier Bordás, aki így nyilatkozott kedd este: „Még nincs megállapodás. Tárgyalunk, közelebb vagyunk.”