Abel Ruiz a Bragába, Wague a Nizzába igazolt

Az átigazolási időszak pénteki záró napján nem csak igazolt, hanem el is engedett játékosokat a Barcelona – még ha kölcsönbe is. A saját nevelésű Abel Ruiz kötelező vásárlási opcióval igazol a Bragába, míg Wague nem kötelező opcióval kerül a Nizzához.

A szenegáli születésű Wague fél évre kerül kölcsönbe Nizzába, mely állja a fizetését és 10 millió + 500 ezer euró értékű vásárlási opciója lesz a jobbhátvédre. Ennek a lehívása nem kötelező, ám ha mégis megtartaná Waguét a francia csapat, úgy a Barcelona 15 millió euróért vásárolhatná vissza 2021 júniusáig.

Wague eddig 6 mérkőzést játszott a Barcelonában, négyet a LaLigában, kettőt a BL-ben.

Saját nevelésűként távozik viszont a klubtól Abel Ruiz, és hiába kölcsönbe, tulajdonképpen végleg. Most kölcsönbe kerül Nizzába, de a Braga 8 millió eurós kötelező vásárlási opcióval rendelkezik felette a nyárra. A Barcelonának rá is van visszavásárlási opciója, melynek értéke nem került nyilvánosságra.

Abel Ruiz 20 éves, 8 évet töltött a Barcelonában, és ezért az időszakért hálás is a klubnak. “Ma távozom onnan, mely az otthonom volt az elmúlt 8 évben. Csak köszönettel tartozom azoknak az embereknek, akik ennél a klubnál dolgoztak velem az első naptól kezdve. Mindig hálás leszek a La Masíának és a dolgozóinak. Ott maradtok a szívemben.”

A legszebb Barçás labdát keresed? Itt és most megtaláltad!  Irány a shop!