A Barça jelezte a Leganésnek: kifizeti Braithwaite kivásárlási árát

Már szinte biztosra vehető, hogy a Barcelona ki fogja fizetni Martin Braithwaite kivásárlási árát a Leganésnek, és a dán támadóval próbálja meg erősíteni a sérülések és a tervezés eredményeként meggyengült támadósorát.

A Leganés a kiesés elől próbál menekülni, így biztos volt, hogy tárgyalni nem fog az árról: vagy kifizeti a Barcelona a 18 millió eurót érte vagy nem. Azzal, hogy most várhatóan utóbbi következik be, a Leganés egyébként kéri a Ligától, hogy szintén igazolhasson soron kívül, mert az egyik legjobb játékosuk távozása szinte egyet jelent a “halálos ítéletükkel”, magyarán nagyon könnyen kieshetnek.

Braithwaite 28 éves, dán válogatott futballista, a piaci értéke 10 millió euró a Transfermarkt szerint. A Barcelona aligha egy hosszú távú megoldást talált a személyében, de mivel alig van támadója Setién edzőnek, várható, hogy Braithwaite jóval többet lesz pályán most tavasszal, mint tavaly a hasonló módon, vészigazolásnak hozott Boateng – aki szinte egyáltalán nem játszott.

Azzal, hogy a Barcelona már jelezte a Leganésnek, hogy ki fogja fizetni a támadó 18 millió eurós kivásárlási árát, az a várható, hogy csütörtökön és pénteken le fog folyni a transzfer, így Setién edző a hétvégi, Eibar elleni bajnokin már számíthat a futballistára. Fontos azonban, hogy a Bajnokok Ligájában Braithwaite nem játszhat, csak bajnokikon vetheti be a tréner.