Semedo – Sergi Roberto: a pénz nagy úr. Csak egy maradhat?

Ebben a pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy a Barcelona vezetése ténylegesen nagyon sok játékosát ha átadólistára nem is teszi, megfelelő ajánlat esetén elengedheti a nyáron. És az alól még olyanok sem kivételek, mint Sergi Roberto, aki még tavaly is biztos kerettag volt.

Egy évvel ezelőtt a Juventust nagyon is érdekelte Sergi Roberto, ajánlatot is tettek érte 65 millió eurós értékben, de a Barcelona akkor nem eladó státuszban tartotta Sergi Robertót. Most nem ez a helyzet, bár nem olyan egyszerű ez az ügy, hogy csak Sergi Roberto teljesítményén múlna.

Akkor a klub eltökélt volt abban, hogy megtartja Sergi Robertót és Semedót is a csapatban, utóbbi lesz inkább a jobbhátvéd. Ez így is lett, a portugál sokkal többet játszott a szélen, és nem is teljesített rosszul.

Sergi Roberto sem adná el a klub pusztán szakmai okokból, ám az jól látható, hogy ők mindketten piacképesek, nem idősek, és kettőjük közül egy akár fel is áldozható, mert a kezdőcsapat olyan sokat nem gyengülne. A keret természetesen igen, hiszen Sergi Roberto előnye, hogy szinte bármilyen posztot el tud vállalni nem rossz teljesítménnyel, Semedo pedig támadásban és védekezésben is első rangú szélső.

Viszont ha a Barcelona olyan játékosokért akar küzdeni a nyáron, mint Neymar vagy Lautaro Martínez, akkor muszáj eladjon játékosokat, és mivel nem mindenkit könnyű jól eladni, előtérbe kerülhetnek ők ketten is, mert őket aránylag könnyű jól értékesíteni. Garantáltan lenne rájuk érdeklődő, nem is rossz áron.

Az azonban csak az átigazolási szezonban dőlhet el, hogy ténylegesen meglépi-e ezt a Barcelona. Ám ha tényleg nagy és drága erősítésekre pályáznak a vezetésben, akkor nagyon valószínű, hogy ilyen, fájdalmasabb eladások is terítékre kerülhetnek, mert hogy muszáj lesz.