A Juve és a Barça is Arthurt győzködi a váltásról – sikertelenül

Arthur Melo továbbra is kitart az álláspontja mellett, hogy nem hajlandó elhagyni a Barcelonát az idény végével, szeretne jövőre is a keret tagja maradni – hiába válik egyre nyilvánvalóbbá, hogy a klub vezetése mindenáron bele akarja tenni a Pjanic átigazolásba.

Éppen kedden került nyilvánosságra egy olyan belső elemzés, mely inkább az olyan középpályások megszerzését támogatja, mint Pjanic, és kevésbé adna esélyt olyanoknak, mint Arthur. De mivel a Juventus továbbra is Arthurt szeretné Pjanicért és De Sciglióért cserébe, a brazil középpályást továbbra is próbálják meggyőzni arról, hogy talán jobb lenne neki egy váltás.

Ennek egyik jele, hogy még hétfőn sor került egy találkozóra Ramón Planes, Eric Abidal és Arthur között. A két technikai vezető újra kérdezte Arthurt a váltás lehetőségéről, de ő ugyanazt mondta, mint eddig: nem akar távozni, folytatni akarja a Barcelonánál, mert sportszakmailag a Barcelona a legjobb csapat a számára. Nem érdekli a váltás lehetősége. A Marca szerint Abidal és Planes nem gyakoroltak külön nyomást Arthurra, és tovább egyelőre nem mentek.

A megbeszélés után a Juventus részéről Fabio Paratici sportigazgató is felvette a kapcsolatot Arthur környezetével, hogy érdeklődjön a szándékai felől, de ugyanazt a választ kapta, amit eddig mindenki. Nem akar váltani.

A helyzetet úgy lehet a legjobban leírni, hogy Arthur ugyan nem egy probléma a Barcelona számára, mert nem keres kifejezetten sokat, nem rossz a teljesítménye, de azzal, hogy ragaszkodik a maradáshoz, lehet, hogy ellehetetleníti Pjanic megszerzését. Ez pedig már problémának is lefordítható a vezetők szemében. Mert ha Arthur álláspontja nem változik, a Barçának nem lesz könnyű dolga, hogy a két említett Juventus játékost leszerződtesse.