A Celta végleg megszerezné Rafinhát

A Celta Vigo a szezon végén szeretné végleg megszerezni a Barcelona jelenleg kölcsönben náluk játszó játékosát, Rafinha Alcantarát. A vigói egyesület 16 millió eurót adna a brazil középpályásért, de a játékos kacérkodik egy külföldi kalanddal is. Mundo Deportivo spanyol lap szerint Olaszországból és Angliából is vannak ajánlatai.

Rafinha ősszel került a Celta csapatához, ebben a szezonban eddig 22 bajnoki és 1 kupamérkőzésen lépett pályára, ezek alatt pedig meg is győzte a csapat vezetőségét, akik megpróbálják végleg megszerezni a brazil középpályást. A Celta 16 millió eurót adna Rafinháért, aki jól érzi magát jelenlegi állomáshelyén, azonban spanyol lapinformációk szerint vannak külföldi kérői és bátyjához, Thiagohoz hasonlóan ő is szívesen kipróbálná magát egy másik bajnokságban.

Az egyik ilyen kérő az Inter, ahol Rafinha szerepelt már kölcsönben, így nem lenne már ismeretlen számára sem a csapat, sem a bajnokság. A Barcelonának olyan szempontból lenne ez kézenfekvő, hogy a hírek szerint a katalánok mindent megtesznek, hogy leigazolják a milánói kék-feketék argentin csatárát, Lautaro Martínezt. Annak ellenére, hogy Rafinha neve még nem került említésre ebben az üzletben, nem lenne meglepő ha előbb-utóbb őt is bevenné a Barça a Martínezért felajánlott csomagba.

Rafinha számára azért is lehetne csábító egy külföldi, nagyobb csapat ajánlata, mert a brazil középpályás szeretne visszakerül hazája válogatottjába és pályára lépni a 2021-es Copa Américán és a 2022-es világbajnokságon.

Az, hogy a következő szezonban Rafinha nem lesz a Barcelona keretének a tagja, az majdnem 100%, ugyanis a szerződése jövő nyáron lejár és a katalán klub pénzt szeretne látni a középpályás távozásából, így a saját nevelésű játékos sorsa minden bizonnyal június 30-a előtt el fog dőlni.