Pjanic csak Barcelonába hajlandó igazolni

Lautaro Martinez mellett Miralem Pjanic is az elsődleges célpontok közé tartozik a nyári átigazolási időszakban a Barcelona számára.

A katalán klub ugyan még nem tudja, hogyan, milyen ajánlat csomaggal hozná el Torinóból, de a Juventus bosnyák középpályásának szándéka egyértelmű: Barcelonában szeretné folytatni a pályafutását. Ez okból az elmúlt hetekben a Chelsea és a Paris Saint Germain átigazolási ajánlatát is visszautasította.

Az olasz klub is tudja, hogy a 30 esztendős játékost nem láncolhatják magukhoz, ha távozni akar. Ezért a torinóiak azon vannak, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni az üzletből. Ilyen szemszögből számukra talán még kedvezőbb is lehet, ha nem a Barcelona ajánlatában bíznak, hanem annak adják el Pjanicot, aki a legjobban fizet.

Azonban Pjanic is szeretne együtt játszani Lionel Messivel és a hírek szerint erről már tájékoztatta a Juventus vezetőségét is, magyarán a többi ajánlattevő klub nem érdekli. Pjanic jelenlegi szerződése 2023-ig szól a Juventus csapatával, az ára 50 millió euró körül mozog. Ebben a szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára az olasz alakulat színeiben és ezeken a találkozókon háromszor volt eredményes. 

Korábban Arthur neve is felmerült az üzletben, de a brazil egyértelműen kijelentette, hogy nem kíván távozni Spanyolországból, és egyelőre úgy tűnik, hogy ezt mind a Juventus, mind a Barcelona vezetése elfogadta. Arra azonban még a sajtóban sem született hihető terv, hogy a Barça milyen ajánlattal hozná el a bosnyákot Olaszországból.