Lautaro Martínez fejben már Barcelonában?

Kritikák kereszttüzében a Napoli elleni meccs után az argentin csatár

Ahogy korábban mi is beszámoltunk már róla, Lautaro Martínez esetleges szerződtetése régóta téma Barcelonában, a Mundo Deportivo pedig az olasz lapokat szemlézve számolt be róla a minap, hogy Itáliában biztosak benne, hogy az argentin támadó Barçával való flörtölése már a teljesítményére is hatással van – nem pozitív irányban természetesen. 

Az Inter argentin válogatott támadója a tegnapi nap folyamán szinte az összes olasz újság középpontjában állt. A milánóiak a Napoli ellen mérkőztek meg az Olasz Kupában a döntőbe jutásért, az első találkozó 0-1-es nápolyi sikerrel zárult, ezután került sor a visszavágóra a San Paolo stadionban.  A második felvonás 1-1-es végeredménnyel ért véget, ez pedig azt jelentette hogy a Napoli jutott be a fináléba, ahol majd a Juventus csapatával kell játszaniuk.

A mindössze 22 esztendős támadó a Napoli ellen az első félidőben csupán egy kapuralövésig jutott, nagyon gyengén teljesített. Antonio Conte a 74. percben úgy döntött, hogy nem hagyja tovább a pályán Lautarót és lecseréli. A La Gazzetta dello Sport és számos olasz lap borítója is Martinez teljesítményét kritizálta: „Gattusóék a döntőben, Lautaro Barcelonában”„Lautaro óriási csalódást okozott” – ezekhez hasonló mondatokkal támadták az argentint

A Mediaset Italia szerint túl könnyű az okokat megtalálni, miért nyújtott ennyire gyenge teljesítményt Lautaro. „Hónapokon keresztül sok hír kisérte őt a médiában az átigazolásával kapcsolatban és ha ezt Conte nem tudja orvosolni, akkor az idény hátralévő részében is lehet majd példa a gyenge játékára.”

A támadó és a Barcelona kapcsolatáról már hónapok óta cikkez a spanyol és az olasz sajtó, de konkrét előrelépés nem történt az ügyben továbbra sem azon túl, hogy a játékos és a Barça egyértelműen hajlanának a transzferre. A katalán klub anyagi lehetőségei ugyanis erős korlátot jelentenek jelenleg – játékosok eladása nélkül aligha tudnak nagy összeget kifizetni egy új igazolásért, ami miatt egyelőre erősen kérdéses, hogy egyáltalán létre tud-e jönni a transzfer a nyáron.

***

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 4.690 Ft helyett 3.390 Ft