Pedri: „Az a cél, hogy meg tudjak ragadni az első csapatnál”

17 évesen érkezik a Las Palmastól

Ritka alkalom az, hogy a Barcelona a spanyol másodosztályból igazol játékost, mégis azt lehet mondani, hogy Pedri González López esetében sok kritikát nem lehet elmondani a transzferről. Sőt. A mindössze 17 éves támadó középpályást már tavaly nyáron megszerezte a Barcelona, de hagyta, hogy ezt a szezont még a Las Palmasban játssza végig – ez is jó döntésnek bizonyult, és maga az igazolás is.

Pedrit – mert hogy mindenki csak Pedrinek hívja – a napokban fogják bemutatni, mint a Barcelona új játékosát, aki persze egyáltalán nem biztos, hogy marad jövőre az első csapatban, de esélyt fog kapni. Mert hogy kiváló idényt zárt a Las Palmasban azzal hogy ifi korú játékosként a másodosztályban a csapat legtöbbet alkalmazott játékosa volt, abszolút alapember. 4 gólt is szerzett, de főként a játék irányításában volt kulcsszerepe. A Barça még azelőtt igazolta le 5 millió euróért, hogy ez egyértelműen látszódott volna. Novemberben lesz csak 18 éves, tehát kicsit még Ansu Fatinál is fiatalabb.

Pedrinek Iniesta a példaképe, azon a poszton is érzi magát a legjobban, és akad hasonlóság a játékukban is. De nyilvánvalóan korai a hasonlítgatás. Az viszont biztos, hogy Pedri igazi Barça-szurkoló családból való, nem csak az igazolása hatására vált culévá. A Barcelona hivatalos médiacsatornája készített vele szerdán rövid interjút.

Céljai

“Először az a cél, hogy csináljam végig az előszezont a csapattal, és azon kell dolgoznom, hogy ott tudjak maradni az első csapatban.”

Milyen volt a szezonja?

“Az U-17-es világbajnokság nagyon szép volt, de keserédes élményeim voltak. A Las Palmasszal ilyen sok meccset játszani egymás után, közönség nélkül nagyon nehéz volt, mert a közönségért játszunk. Ehhez alkalmazkodnunk kellett.

Más volt miután leigazolta a Barça?

“Igen, jobban éreztem a nyomást ezután, de ez jó is, mert ha túlságosan elkényelmesedve játszol, nem is jönnek úgy a dolgok. Mindenkinek ki kell tudnia menekülni a nyomás alól.”

Egész életében culé volt

“Gyakorlatilag amióta megszülettem, culé vagyok, az egész családom Barcelona-szurkoló volt. Mindig néztem a Barça meccseit, és még most is így teszek. A nagypapám alapította a Penya Barcelonista de Tenerife-Tegueste-ét. Egy álom volt, hogy meglátogathattam a Barcelona létesítményeit, nagyon boldoggá tett. A Camp Nou nagy hatással volt rám, mindig arról ábrándoztam, hogy ki fogok jönni azon a játékos kijárón, és remélem, hogy hamarosan megtehetem gránátvörös-kékben.”

Példaképei

“Mindig Iniestát figyeltem leginkább, és most azért Frenkie de Jogot is. De magamat sem kötöm egy konkrét poszthoz, hanem arra figyelek, hogy mit kér tőlem az edző.”

Bízik a csapatban

“Bízom benne, hogy jól megy majd nekik a BL-ben, annak ellenére, hogy elveszítették a Ligát. Remek csapatuk van.”