Eric García-transzfer: A BL után kezdődnek meg a tárgyalások

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Pep Guardiola elárulta, Eric García nem szeretné meghosszabbítani a 2021 nyarán lejáró szerződését a Man. Cityvel. A mindössze 19 esztendős középhátvéd nagy eséllyel Barcelonában fogja folytatni a pályafutását, ha a két klub meg tud állapodni egymással. A Barcelona és a Manchester City egyelőre azonban nem tárgyalnak egymással a transzferről, mindkét klub a Bajnokok Ligájára fókuszál.

Eric García megtette az első lépést és közölte a manchesteri csapat vezetőivel a döntését. Péntekre az is kiderült, hogy a Manchester City 23 millió euróra becsüli a játékos értékét. Az előbb említett összeg nem véletlen, a City ugyanennyiért igazolta le a Valenciától Ferran Torrest és szerintük a két labdarúgó értéke megegyezik, figyelembe véve, hogy milyen jövő állhat előttük.

A 23 millió euró persze csak egy irányár, ebből lehet hogy tud majd alkudni a Barcelona a tárgyalások során, amire akkor kerül majd sor, amikor befejeződik a Bajnokok Ligája. Mindenesetre az az összeg, amit a City kér érte elég magasnak tűnik, azokat a tényeket figyelembe véve, hogy a Transfermarkt jelenleg 16 millió euróra becsüli a hátvéd értékét, illetve, hogy a kontraktusa jövő nyáron lejár.

Eric García a La Masíán nevelkedett 2017-ben azonban úgy döntött, hogy elhagyja a Barcelonát a Manchester City kedvéért. A fiatal védő hamar megtalálta a számításait Guardiola kezei alatt és már 13 Premier League mérkőzés is van a lábában. Három év elteltével térhet vissza Barcelonába – amennyiben sikerrel zárulnak a tárgyalások.