A klub nem engedné el Messit ingyen, csak 222 millió euró felett

Pörögnek az események Leo Messi esetleg távozása kapcsán és folyamatosan érkeznek hírek a lehetséges forgatókönyvekről. Annyi bizonyos, hogy Messi távozási szándéka egyértelmű már, a klub pedig emiatt válságülést hívott össze – ennek eredménye még nem került megerősítésre –, viszont a RAC1 szerint Messit semmiképpen nem akarja ingyen elengedni a Barcelona – sőt, több mint 222 milliót akarnának érte, többet mint amennyit Neymarért kaptak 3 éve.

 

 

A hírek szerint Messinek csak akkor járt volna az egyoldalú szerződésbontás lehetősége, ha ezt jelzi június előtt, mivel azonban ez nem történt meg, így komoly egyezkedések árán van csak lehetősége kilépni a szerződéséből – vagy ha valaki ajánlatot tesz érte a klubnak. A katalán rádió, a RAC1 beszámolója szerint konkrétan a világ legdrágább átigazolását akarná lebonyolítani a Barcelona, ha már nem tudja megtartani Messit, vagyis többet akar kérni érte, mint az a 222 millió euró, amit Neymarért fizetett a PSG 2017-ben.

Az ügy nyilvánvalóan nem ilyen egyszerű, mert jogilag ugyan igaza lehet a Barcelonának és Messi egyoldalúan nem tudja már felbontani a szerződését, de ha a csapatkapitány valóban menni akar, akkor nem fogja tudni megtartani. Az elmúlt szezon késői zárása talán vitapontot jelenthetne még ebben a helyzetben, de ha a szezon végét az utolsó BL meccsel jelöljük meg, Messi akkor sem jelezte előre a távozási szándékát, így a klub itt ragaszkodhat az álláspontjához.

De ha a Barcelona jogászkodásban jól is áll, és ha igaza is van, ez nem fogja megmenteni Messit. A klub és Messi közötti ellentét feloldására így nem sok lehetőség maradt: így vagy úgy, de távozik vagy a vezetőség lemondása maradásra bírja. Más opció jelenleg nem látszik…

***