Messi kihagyja a hétfői edzést is, és büntethető lehet

Azt követően, hogy Lionel Messi nem jelent meg a Barcelona vasárnapra kiírt koronavírus tesztjein, hétfőn sem várható, hogy ott legyen az első tréningen, amit Ronald Koeman tart.

A nap híre normális körülmények között az lenne, hogy a Barcelona hétfőn délután elkezdi a felkészülését a következő szezonra, megtartják az első tréninget, ám a jelenlegi semmiképp sem normális helyzet. A Barcelonából távozni készülő Messi nem jelent meg a vasárnap tartott PCR teszteken, és nagyon úgy tűnik, hogy nincs a tervei között, hogy ott legyen a hétfői tréningen sem. Ezen persze egyébként sem vehetne részt negatív teszt nélkül, de nem ez az oka a távol maradásának.

Messi követve a múlt héten küldött fax üzenetben foglaltakat úgy gondolja, hogy már szabadon dönthet a sorsáról, tulajdonképpen már nem is tekinti magát a Barcelona kerettagjának. Ennélfogva nem áll szándékában munkára jelentkezni.

Azonban itt is kijön a kontraszt, hogy mennyire másként értelmezi a helyzetet a klub és a játékos, hiszen a Barcelona szerint Messi a klub játékosa, kapitánya minden tekintetben, érvényes szerződéssel és az AFE (spanyol játékosok hivatalos szövetsége) által jegyzett játékosok kollektív szerződése alapján már büntethetővé is válik a mulasztásai miatt.

A kollektív szerződés V. cikkely 5. melléklete szerint ha egy játékos egy vagy két edzést kihagy, az már súlyos vétségnek minősül, de egy harmadik egymást követő mulasztás már a nagyon súlyos kategóriába esik, aminek részleges fizetés megvonás is lehet a büntetése a klub részéről. Az más kérdés, hogy a döntés a klubé, és jelen esetben a Barcelona nem szándékozik még több olajat önteni a tűzre, és büntetni a játékost. Messi pedig továbbra is úgy gondolja, hogy kiléphet a szerződéséből pusztán amiatt, hogy az idei szezon később ért véget, és neki minden szezon végén adott az esélye, hogy döntsön a sorsáról.

A helyzet esetleg akkor változhat valamilyen irányban, ha ténylegesen sor kerül Jorge Messi (a játékos édesapja) és Bartomeu elnök találkozójára a héten, ahol mindkét fél első kézből próbálná győzködni a másikat a maga céljáról és álláspontjáról. A probléma az, hogy a két álláspont annyira távol áll egymástól ebben a pillanatban, hogy túlzottan optimista lenne nagy áttörést várni ettől a megbeszéléstől. Addig is a Barça elkezdi a felkészülést a szezonra.

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!