Lautaro Martínez távolodóban, Depay közeledőben

Ahogy múlik az idő, és a Barcelona nem tud játékosokat eladni, úgy csökken az esélye annak, hogy Lautaro Martínezt a Barça le tudja igazolni. Ebben a pillanatban a Lyont erősítő Memphis Depay megszerzésére jóval nagyobb az esély, aminek főként anyagi okai vannak.

Lautaro Martínez ugyanis alap esetben nem akarja elengedni az Inter. Elengedné valószínűleg, ám ehhez valóban mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a Barcelonának, ami viszont lehetetlen. A klubvezetés a tapasztalható jelek alapján semmiféle eredményt, sikert nem tud felmutatni a játékos eladások terén, egyelőre nincsenek egyáltalán pénzzé tett játékosok, plusz bevétel így nem folyik be a kasszába, ami teljesen ellehetetleníti Lautaro Martínez leigazolását. Nem csoda, hogy az Inter alelnöke, korábbi legendás játékosa, Javier Zanetti is igen magabiztosan nyilatkozott szerdán arról, hogy az argentin támadó marad Itáliában.

“Lautaro nem megy el az Interből. Nem csak a Barcelona figyelt fel rá, de Lautaro számára egyértelmű, hogy  egy nagy klubban van, mint a miénk. Boldognak látom ahogy megéli ezt az élményt, ami nem könnyű Itáliában. Úgy gondolom, hogy a megfelelő úton jár, most nem fog elmenni, ő a jelenünk és a jövőnk.”

“Megvan a tisztelet a klubok között. Vannak játékosok, akiknek van kivásárlási áruk, és ha egy nagy klubból meg akarják őket szerezni, és kifizetik a kivásárlási árukat is, akkor elmehetnek. Ilyen esetben nincs mit tenni, de Lautaro esetében az a helyzet, hogy ő nagyon jól érzi magát az Interben, én észreveszem, amikor boldog”

Mindenestre akármennyire is beszél haza Zanetti, még ha Lautaro szeretne is együtt játszani Messivel, akkor sem látható, hogy a Barcelona miként lenne képes az átigazolására, mert ebben a pillanatban ehhez nincs meg a kellő pénze.

A Barcelona szűkös anyagi helyzetében most Memphis Depay esélyei jelentősen nagyobbak egyszerűen azért, mert rá elő tudná teremteni a pénzt a klub. Az már más kérdés, hogy Depay képes lenne-e betölteni azt az űrt, amit várhatóan maga mögött hagy Luis Suárez.

fc barcelona maszk