Luis Suárez kizárhatta a Juventust, mint célállomást

A katalán RAC1 friss értesülései alapján a Barcelonából nem a Juventushoz fog igazolni Luis Suárez, és változás várható az átigazolásában.

A váltás fő oka, hogy Suáreznek meg kellene szereznie az olasz állampolgárságot még az átigazolása előtt, és ugyan erre a felesége révén sikerrel pályázhat, de nem ilyen rövid időn belül, mert az átigazolási piac október 6-án zárul.

Így viszont a Juventus kizárhatta az uruguayit, és inkább Edin Dzekót igazolhatja le centernek – erre utaló jelek már voltak a napokban is a Juventus részéről. Suárez számára ezért más klubok, és szinte biztosan más ország lenne a cél mostantól. Köztük jelölt lehet az Atlético Madrid is, mely élénk érdeklődést mutatott iránta.

A fordulat azért érdekes mert ugyan az szinte kizárható, hogy Suárez maradna Barcelonában, de figyelemre méltó, hogy ha lehet hinni a Lyon elnökének, akkor ebben a pillanatban a Barçának arra sincs pénze, hogy Memphis Depay leigazolja. És kérdés, kire, milyen szintű támadóra maradna akkor pénze, akinek elviekben az lenne a feladata, hogy Suárezt pótolja a jövőben.

Ráadásul Suarez távozási ügye semmiképp nem egy anyagi sikertörténet, mert a csatár ki akarja sajtolni a klubból a soron következő évi szerződésének a díját, miközben a Barcelona alig kérhet érte átigazolási díjat.

fc barcelona maszk