Arturo Vidal már elköszönt a csapattársaitól, távozik

Olaszországban folytatja

Arturo Vidal gyakorlatilag már nem a Barcelona játékosának tekinthető. A chilei középpályás nagy valószínűséggel Olaszországban, az Inter csapatában fogja folytatni a pályafutását. Éppen emiatt kedden már Ronald Koeman edzésén sem jelent meg.

A hétfői nap folyamán a játékos ügynökei és a Barcelona befejezték az utolsó simításokat és lezárták Vidal távozását. Ezek után a 33 esztendős labdarúgó elment a klub edzőközpontjába, ahol összepakolta a holmijait, majd elköszönt a csapattársaitól is. Kedd délután fog megérkezni Milánóba, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Vidal számára nem lesz ismeretlen terep az olasz bajnokság, hiszen korábban a Juventusnál is megfordult, ahol pont az az Antonio Conte volt a vezetőedzője, akivel az Internél is együtt dolgozhat majd.

A hírek szerint a chilei középpályás ingyen fog majd Olaszországba szerződni, ami azért is érdekes, mert a piaci értéke még jelenleg 11 millió euró a Transfermarkt adatai alapján, és a nyár korábbi szakaszában folyamatosan olyan hírek érkeztek vele kapcsolatban, hogy bőven van kérője.

Vidal 2018 nyarán a Bayern Münchent hagyta ott a Barcelona kedvéért 18 millió euróért. Két év alatt 96 alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben,  ezeken a találkozókon 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt is kiosztott. Elsősorban nem a gólszerzés volt a legfőbb feladata, de a csapatot a védekezés mellett gyakran a támadásoknál is segítette és sokszor a második hullámból érkezve nagy veszélyt jelentett az ellenfelek kapujára.

***

barcelona maszk