Hivatalos Vidal távozása az Interbe… 1 millió euróért

A Barcelona hivatalosan is bejelentette kedden délelőtt, hogy eladta Arturo Vidalt az olasz Internek, melynek túlságosan mélyen azért nem kell a zsebébe nyúlnia. Ettől függetlenül átigazolásról van szó, a Barcelona ugyanis 1 millió eurót kaphat Vidalért, azért a feltételes mód, mert ez az 1 millió euró is eredményekhez kötött kifizetés.

Az olasz csapatnak ebben a pillanatban tehát semmit nem kell fizetnie a Barcelona felé, most ingyen kapják meg Vidal játékjogát, ez az egyelőre nem tisztázott eredmények elérése esetén változhat meg a jövőben. De akkor is maximum 1 millió eurót kereshet az adás-vételből a Barcelona.

Amit megnyer a Barça az a játékos éves fizetése, mely természetesen a jelenlegi anyagi helyzetében fontos, mert a továbbiakban Vidalnak nem kell fizetés adni. A Barcelona keretének magas bértömege régóta ismert probléma, mindez különösen azután erősödött föl, hogy a klub vezetése a keret jelentős részének új szerződést akart adni és adott is, beleértve idősebb játékosokat is, melyek ráadásul hosszú kontraktusok is voltak.

Ennek is köszönhető, hogy most, kényszerhelyzetben nem feltétlenül a legelőnyösebb üzleteket is kénytelen elfogadni a Barcelona vezetése, mert ezúttal már muszáj csökkentenie valahogyan az első keret fizetéseinek összességén. Vidal és Luis Suárez távozása ebben segít.

Vidal két szezont töltött Barcelonában, a klub két évvel ezelőtt 18 millió eurót fizetett érte a Bayern Münchennek. A játékos így köszönt el a társaitól és a szurkolóktól tegnap.

barcelona maszk

A Barcelona média csapata az alábbi videóval búcsúzott el Vidaltól.