Hivatalos: a Barça hosszabbít Piquével, Ter Stegennel, Lenglet-vel és De Jonggal

A Barcelona a Ferencváros elleni BL-mérkőzés után jelentette be, hogy meghosszabbítja a szerződést négy játékosával. A hosszabbítások közül Ter Stegené volt a leginkább várt, vele egy éve próbált hosszabbítani a klub.

Fontos megjegyezni, hogy a szerződés hosszabbítások bár mind hivatalosak, sokat nem lehet még tudni arról, hogy milyen bérezést garantálnak ezek a játékosok számára a következő évekre. Az alapvető számokat hozta csak nyilvánosságra a klub, melyek a következők:

Gerard Piqué: +2 év, 2024-ig, 500 millió eurós kivásárlási árral
Clement Lenglet: +3 év, 2026-ig, 300 millió eurós kivásárlási árral.
Frenkie de Jong: +2 év, 2026-ig, 400 millió eurós kivásárlási árral.
Marc-André ter Stegen: +3 év, 2025-ig, 500 millió eurós kivásárlási árral.

A német kapus volt az, akit több nagy klub is szívesen megszerzett volna, ezzel tudta a játékos és a menedzsere folyamatosan feljebb srófolni a kapus fizetési igényét is. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a következő négy és fél évben hány millió eurót garantált a Barcelona a portásnak.

A klub megjegyzi, hogy az érintetteknél az aktuális fizetések mind hozzá lettek igazítva az aktuális gazdasági helyzethez, így viszont feltételezhető az is, amiről a klub nem ír, hogy ezek a játékosok a most meg nem kapott pénzt a következő években visszakapják majd egy akkor már magasabb fizetés részeként. Ezzel egyrészről garantálja a játékosok folytatását a Barcelona, de a jövőre tekintettel olyan kiadásokat köt le már most, amire már egy új klubvezetésnek kell majd előteremtenie a fedezetet.

A hosszabbítások következménye az is, hogy mivel a klub vezetése most próbál meg tárgyalni a játékosokkal a fizetések csökkentéséről, ez a négy játékos már nem tud csatlakozni a keret többi tagjához, egységesen így nem tudnak majd fellépni a játékosok. Mint ismert, a klub 30 százalékkal kívánja csökkenteni a klub összes játékosának és dolgozójának bérezését a koronavírus hatásai miatt, a játékosok azokban az első javaslatot nem fogadták el, különös tekintettel arra, hogy a klub nem kívánja külön kezelni a profi játékosok és a klub dolgozóinak ügyét.