Braithwaite távozása tenné lehetővé Depay érkezését?

A dán csatárnak eddig epizódszerep jutott

Martin Braithwaite esetleges januári távozása lehet a kulcs Memphis Depay megszerzéséhez. A dán támadó már a nyáron is közel állt ahhoz, hogy távozzon Barcelonából és a West Ham játékosa legyen, de mint ismert, ez máig ismeretlen okok miatt végül nem történt meg. Braithwaite nem szerepel Ronald Koeman terveiben a szezonra nézve, így mindkét fél számára a klubváltás lenne a legkedvezőbb megoldás.

Mivel a Barcelona anyagi forrásai elég szűkösek jelenleg, ezáltal Martin Braithwaite lehet a kulcsa Memphis Depay esetleges januári szerződtetésének. Legalábbis ez a Barça egyik ötlete, amely egy olyan átigazolást eredményezhetne, amely minden fél számára megfelelne.

A 29 esztendős támadó ebben a szezonban mindössze 37 percet töltött a pályán, amely egyértelművé teszi, hogy Koeman nem igen tart igényt Braithwaite szolgálataira. Ráadásul a dán válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand az elmúlt héten elmondta, hogy veszélyben lehet a csatár válogatottbeli szereplése is a következő Európa-bajnokságon, amennyiben nem fog rendszeresen játszani. Az alábbi tények pedig a játékost is arra kényszeríthetik, hogy belássa, a távozás az egyik legjobb megoldás ebben a helyzetben.

Az igazgatótanács ideiglenes elnöke, Carles Tusquets a múlt héten már tájékoztatta Ronald Koemant és Ramon Planes sportigazgatót, hogy a téli átigazolási időszakban csak játékosok távozása esetén tud igazolni labdarúgókat az együttes. Braithwaite értékesítése viszont lehetővé tenné Depay érkezését. A Lyonnal való megegyezés a meghosszabbított nyári átigazolási időszakban sem volt akadály, de az hogy a katalánok akkor nem tudtak megválni egy játékosuktól sem, és nem maradt anyagi forrásuk, lehetetlenné tette Depay érkezését. Valószínűleg a franciákkal való megegyezés most sem fog gondot okozni, mert ez lesz az utolsó lehetőségük, arra, hogy némi pénzért cserébe értékesítsék a holland támadót, hiszen nyáron lejár a szerződése és ingyen igazolhatóvá válik.

A koronavírus járvány miatt az összes játékos piaci értéke csökkent, nem kivétel Braithwaite esete sem, akinek a jelenlegi értékét 7,5 millió euróra becsülik. A Barça 18 millió euróért igazolta le a csatárt a Leganéstől, körülbelül ehhez hasonló összeget szeretnének kapni az átigazolásért – de az alábbi tények miatt jelenleg erre nagyon minimális az esély. Braithwaite-et egyébként  jelenleg különválasztottak a többiektől a dán válogatottnál, ugyanis pozitív koronavírus tesztek is születtek a dán keretben.

Depay leigazolása eddig is az egyik legfőbb téma volt a Barcelonánál, de Ansu Fati sérülése miatt, még inkább szükség lenne a holland leigazolására, akit Ronald Koeman is szívesen a soraiban tudna. Depay egyik előnye az lehet, hogy több poszton is bevethető. A korábbiakban volt már példa arra, hogy a szélen vagy esetleg középcsatárként is szerepeljen. Braithwaite esetében is igazak az előbb említett tények, de a dánnal nem számol Koeman – így minden bizonnyal távozni fog, amennyiben a tárgyalások során sikerül majd megállapodnia a Barçának egy érdeklődő klubbal.

***