Pjanic nem elégedett, szeretne bekerülni a kezdőbe

Azonban ez közel sem lesz egyszerű számára...

Miralem Pjanic nincsen megelégedve a jelenlegi helyzetével Barcelonában. A bosnyák középpályás még mindig nem vált a csapat egyik legmeghatározóbb játékosává, és ezidáig nem is tudott bekerülni a katalánok kezdőcsapatába, ezáltal nem sikerült azokat a célokat teljesítenie, amit a Spanyolországba igazolásakor kitűzött saját maga számára és ezt a tényt egyébként nem is titkolja.

Ronald Koeman mindig arra utalt a megnyilvánulásaiban, hogy Pjanic fontos tagja a csapatnak, és ha az idény első felében nem is játszott sokat, akkor annak az az oka, hogy a középpályás nem volt ideális fizikai állapotban. Ebben minden bizonnyal elég erősen közrejátszott az is, hogy Pjanic később csatlakozhatott az edzésekhez a Barcelonánál, mert a nyár végén pozitív koronavírus tesztet produkált. Illetve ez megakadályozta abban is, hogy lépést tartson az összes többi játékossal. A holland szakember azonban azt is hangoztatta, hogy amennyiben a 30 esztendős labdarúgó megfelelő fizikai állapotban lesz, akkor számít rá.

Ám az idő telt, a meccsek múltak, és lassan a szezon feléhez közeledve még mindig nem tudott bekerülni a Barça rendszeres kezdőjébe. És ez a jövőben sem lesz egyszerű feladat számára, hiszen Frenkie de Jong szinte kirobbanthatatlan a katalánok összeállításából, és ezt az is tanúsítja, hogy a holland az egyetlen játékos, aki a 2020/21-es szezonban az összes mérkőzésen a kezdőcsapat tagja volt. Ezáltal adja magát a helyzet, hogy a bosnyák labdarúgónak Sergio Busquets helyére lehet nagyobb esélye bekerülni, és noha a spanyol középpályás nem is igazán van mostanában kimondottan jó formában, ennek ellenére néhány mérkőzés kivételével rendszeresen a kezdőcsapatban találta magát – és Pjanicsnak eddig inkább csereként adott lehetőséget Koeman.

Ebben a szezonban Pjanic minden sorozatot figyelembe véve a 900 játékpercből csupán 303-at töltött a pályán, ami az összes játékperc egyharmadának felel meg. Fokozatosan megkapja a lehetőséget Koemantól, de nem rendszeresen. Az eddigi tíz mérkőzésén a Barça színeiben csupán három alkalommal volt kezdő.

Pjanic ebben az idényben inkább a Bajnokok Ligájában kapta meg a játéklehetőséget, azonban egyértelműen többet akar, többet szeretne játszani és a kezdőcsapat tagjává szeretne válni: „Nem vagyok elégedett pusztán azzal, hogy Barcelonában lehetek, szeretnék szép emlékeket magam után hagyni.” – mondta néhány nappal ezelőtt a Canal+-nak tett nyilatkozatában.

És természetesen igaz az is, hogy még nagyon sok meccs áll a Barcelona előtt, amelyeken beverekedheti magát a kezdőcsapatba, még ha nem is lesz könnyű dolga. De a válogatott szünet után fokózdni fog a nyomás is a csapaton, hiszen a bajnokságban eddig nagyon sok pontvesztése volt a csapatnak, a BL-ben, pedig a csoport első helye lesz a cél, ehhez pedig nem engedheti meg magának a botlásokat a Barça. A meccsek 3-4 naponta követik majd egymást, Pjanic egészen biztosan fog kezdeni is egyik vagy másik meccsen. De jobb kell legyen, mint Busquets. Vajon sikerülni fog neki?

***