Morata, Courtois, Haaland, Monchi: akik majdnem a Barçához kerültek

A Barça “majdnem igazolásairól” is beszélt a Javier Bordás ex-igazgató Bartomeu elnökségéből a Mundo Deportivónak, ahogy Mbappé esetleges leigazolásáról is.

A korábbi sportügyekért felelős klubvezető nem volt elsőszámú döntéshozó, de számos döntésben és előkészítésben részt vett, ezért jól rálátott arra, hogy mi történt egy-egy ügyben, amik sokszor a sajtóban is megjelentek, ám végül nem lett belőlük semmi.

Courtois

“Amikor előmozdítottam Courtois ügyét, először beszéltem Rosellel. Azt mondta, hogy ha tudunk csinálni valamit, akkor csináljuk. Ezért odakerült a döntéshozói asztalra Courtois is, de Zubi jó szempontrendszerrel Ter Stegent akarta hozni. És ezzel jó döntést hoztunk, mert ő a világ legjobbja. De később jött a csapathoz Unzué, és úgy döntöttünk, hogy hozzuk Bravót is, aki remek kapus. De talán lehetett volna együtt a csapatban Courtois és Ter Stegen is.”

Morata, mint Suárez tartalékja

“Én azon a véleményen voltam, hogy Suáreznek az utolsó éveiben szüksége van egy állandó helyettesre, és nincs sok játékos, aki az lehetne, mert Luis egyike a legjobbaknak. Egy nagyon jó jelölt volt Morata, aki el akart menni a Chelsea-ből. Beszéltem Bartomeuval, aki azt mondta, hogy nagyon tetszik neki az ötlet. Előremozdítottam Morata ügyét, és el tudtuk volna hozni, de a technikai vezetés ezt végül elvetette. És jött Boateng.

De Morata nem pénz kérdés miatt nem jött?

“Az a helyzet, hogy Morata ingyen jött volna, költség befektetés nélkül, ez egy kölcsön lett volna vásárlási opcióval, amit elértünk. Összeültünk az ügynökével, Segurával, Planesszel. De végül nem sikerült megvalósítani, mert az Atlético később eszmélt, és a jó kapcsolatuk volt Juanma López révén Moratához, így ők elvitték. De azért, mert mi nem akartuk megcsinálni.”

Lehetett volna más technikai vezetés is

“El tudtam volna hozni Monchit, vele együtt Jordi Cruyff-ot és Henryt együtt, hogy ők alkossák a sportszakmai, technikai vezetést. Monchi felelt volna az igazolásokért, mint technikai igazgató, sportigazgató. Jordi felelt volna az utánpótlásért, és Henry lett volna az összekötő az öltözővel. Ez is eléggé előrehaladott volt, de végül Pep Segura vette át a posztot.

Miért nem jött Haaland?

“Mert azt mondták nekem, hogy nem egy, a Barça modelljébe passzoló játékos. Úgy gondolom, hogy Bartomeu hitt a technikai vezetésnek, és ezért nem jött. De az igaz, hogy ezek a játékosok jöhettek volna, ám azt nem tudod, hogy végül milyen teljesítményt nyújtottak volna.”