Dembéléről legkésőbb nyáron dönteni kell: hosszabbítás vagy eladás?

Ousman Dembélé már a negyedik szezonjában jár a Barcelona játékosaként, és a szerződése miatt, ez kulcsesztendő lehet a számára a klubnál.

A 2017-ben a Dortmundtól vásárolt játékos szerződése ugyanis 2022-ben lejár, ezért a klub vezetésének legkésőbb jövő nyáron döntést kell hozni, hogy meghosszabbítják-e szerződését vagy piacra dobják. Ellenkező esetben 2022 júniusában ingyen viheti, aki akarja.

A Mundo Deportivónak nyilatkozva Javier Bordas arról beszélt, hogy történelmi hiba volt Dembélé megvásárlása akkor, amikor Kylian Mbappét 100 millió euróért is el lehetett volna hozni a Paris Saint Germaintól. Jól mutatja a két játékos értékét, hogy amíg Dembélé ára 130 millió euróról 50 millióra esett azóta, addig Mbappé értéke emelkedett, hiszen ma 200 millió euró alatt nem nagyon lehetne megszerezni a játékost.

Dembélének pontsan ezért a soron következő időszak talán az utolsó esélye Barcelonában: ha Ansu Fati sérülésének ideje alatt tud bizonyítani, akkor azzal azt is elérheti, hogy a klub megpróbál hosszabbítani vele, ha azonban nem, úgy szinte biztos, hogy a Barcelona meg fogja próbálni eladni. Az persze megint egy másik kérdés, hogy milyen áron sikerülhet eladni – már azt is figyelembe véve, hogy nyáron már csak egy év lesz hátra a szerződéséből.

Ami a piaci viszonyokat illeti, kicsit hasonló a helyzet Coutinhóval is, akinek ugyan egy évvel később, 2023-ban jár le a szerződése, tehát egyelőre nem életbevágó szerződésének újratárgyalása, de ezzel együtt tény, hogy 120+40 millió eurós vételárával szemben ma a piac alig 60 millió euróra értékeli.