Mateu Alemany első nagy döntése Griezmannal kapcsolatban lehet majd

Nem egyértelmű a támadó helyzete

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, a Barcelona új sportszakmai vezetése egyre jobban kirajzolódni látszik. Mateu Alemany várhatóan a legfőbb sport területért felelős vezető lesz, az első nagy döntést, amelyet majd meg kell hoznia Antoine Griezmannhoz kapcsolódik. A francia támadónak ugyan voltak jó pillanatai, de mivel ezt nem tudta eddig hosszú időn keresztül fenntartani, a helyzete nem teljesen egyértelmű.

Griezmann hamarosan 30 esztendős lesz és annak ellenére, hogy a Barcelona színeiben 38 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 11 gólpasszt is kiosztott, eléggé eltérőek a vélemények vele kapcsolatban. Ebben a szezonban a nagy jelentőséggel bíró mérkőzéseken nem tudott hozzájárulni a csapat játékához gól vagy gólpassz formájában a Juventus, a Paris Saint-Germain, a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Sevilla ellen sem és ugyan egy csatár teljesítményét hajlamosak az emberek a szerzett gólok alapján megítélni, fontos megemlíteni, hogy Griezmann a legtöbbször a védekezésben is segít a klubnak.

Voltak jó időszakai is, hiszen volt egy olyan hónapja a 2021-es év elején, amely egészen csodálatosra sikeredett, emlékezhetünk az Athletic Club elleni góljaira a Spanyol Szuperkupa döntőjében és a bajnokságban is az ő találatával sikerült megszerezni egy nagyon fontos három pontot ellenük a Camp Nouban, továbbá ott van még a Granada elleni Copa del Rey párharc is, ahol egy egészen elképesztő hajrában a francia világbajnok előbb gólt szerzett, majd egy nagyszerű gólpasszt is kiosztott Albának – amely hosszabbítást ért. De ezt a remek teljesítményt hosszú távon nem tudta fenntartani.

Ezért két évvel az érkezése után jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy hogyan alakul majd a sorsa, főleg azt a tényt is figyelembe véve, hogy a hírek szerint a Barcelona új elnöke, Joan Laporta mindenképpen szeretné szerződtetni Erling Haalandot és ez a klub jelenlegi gazdasági helyzetében aligha lehetne realitás eladott játékosok nélkül. Természetesen az is elképzelhető, hogy Griezmann marad, de az akkor is egyértelmű, hogy Koeman együttesének szüksége lenne egy támadóra, mert a helyzetkihasználás tekintetében nem igazán jeleskedik a csapat idén és a sok pontvesztés is nagy mértékben ennek volt köszönhető, a védelemben elkövetett hibák mellett.

Azonban Griezmann jól érzi magát Barcelonában és a Paris Saint-Germain elleni találkozó után így nyilatkozott: „Jól érzem magam, a társakkal és az edzővel is remekül kijövök. Akár 10 percet, akár 90-et kell játszanom. Állok a csapat rendelkezésére.” – ez pedig arra utal, hogy a játékos szívesen maradna.

Griezmann remek képességeit és fejlődése érdekében tett erőfeszítéseit senki sem vitathatja, de a nagyszerű pillanatokon túl hosszú ideig egyelőre nem tudta fenntartani a nagyszerű teljesítményét. Frenkie de Jong ezt megtette a második Barcelonában töltött idényében, Griezmann pedig még nem – ezért is merülhetnek fel kérdések a jövőjét illetően.

***