Messi nem hoz elhamarkodott döntést a jövöjéről és jelenleg csak a csapatra koncentrál

A kész tényeket figyelembe véve akar döntést hozni, nem ígéretekkel

Jorge Messi a múlt héten Argentínából visszatért Barcelonába, ez pedig lehetővé tette, hogy az argentin klasszis édesapja a klub képviselővel tárgyaljon Messi remélt maradását illetően. Hamarosan egy olyan találkozó következik majd a felek között, amelyen Joan Laporta is jelen lesz majd, azonban Messi szerződéshosszabbításának ügyében nem várható hamar előrelépés, először is azért, mert várja a Barcelona ajánlatát és azokat a terveket is szeretné tudni, amelyeket a csapat nyújt majd sportszakmai szempontból.

Másodszor pedig azért, mert Leo nem szeretné elhamarkodni a döntés meghozatalát, most a futballra akar koncentrálni. A Barcelona a kupagyőzelem után olyan helyzetben van, hogy még az is egy elképzelhető forgatókönyv, hogy a katalánok a bajnoki címet is megnyerjék, ehhez azonban a hátralévő hét mérkőzést mindenképpen meg kell majd nyernie Koeman alakulatának (ha a többi rivális nem veszít pontokat, de azért jobb lenne minden találkozót hozni és nem a riválisok pontvesztésében bízni). Ezek a tények pedig a 2020/21-es idény első szakaszában szinte lehetetlennek tűntek. Az argentin csillag a sportszakmai terveket helyezte az előtérbe és ezen szempontokat (is) figyelembe véve fog majd döntést hozni a jövőjéről.

A sportszakmai szempontok mellett a klub által kínált új szerződés is fontos szerepet fog majd játszani a döntésben. És itt az is egy nagy jelentőséggel bíró dolog, hogy a klubnak milyen tervei vannak a jövőre nézve, de Messi nem szeretné elsietni a döntést. Messi és Laporta már találkozott egymással egy étteremben, ahol az elnök elmondta, hogy mindent meg fog tenni, hogy maradásra bírja őt. Leo meghallgatta Laportát, de azt is közölte, hogy még nem hozott végleges döntést.

Az igaz, hogy Laporta egy Messihez közel álló személy és hogy jó kapcsolatot ápolnak egymással, de az argentin az elmúlt években sok hazugságot kapott a klubtól, így meg kell várni, hogy mik Laporta tervei és hogy ezeket sikerül-e majd megvalósítani. Leo a kész tényeket figyelembe véve akar döntést hozni, nem ígéretekkel.

Messi tudni szeretné, hogy Neymar esetleges leigazolására lesz-e lehetőség. Tudja, hogy ez nem lesz egy egyszerű feladat a klub jelenlegi nem túl fényes gazdasági helyzetében. Ez a transzfer azonban nem a brazil miatt lenne nehéz, hanem azért, mert a Paris-Saint Germain valószínűleg nem adná el olcsón a játékost, bár az is igaz, hogy Neymar szerződése 2022 nyarán lejár és ha nem hosszabbít, akkor a párizsiaknak ez lesz az utolsó esélye, hogy némi összeget kapjanak a játékosért cserébe.

És azt is szeretné látni, hogy Sergio Agüero esetében sikerül-e majd megállapodni, akinek lejárt a szerződése és így ingyen igazolhatóvá vált. A Barça azt tervezi, hogy hivatalos ajánlatot tesz majd a játékosnak, de ez egy olyan ajánlat lesz, amelyben a támadónak jóval alacsonyabb anyagi feltételeket kell majd elfogadnia, annál, mint amit a Manchester Citynél kapott. Messi nem akar elhamarkodni semmit és megvárja, hogy Laporta és a vezetőség milyen lépéseket tesz majd meg a következő hónapokban a klub megerősítésének érdekében. Így nem várható hamar döntés ebben az ügyben, de egy trófeát már megnyert a Barcelona és megvan rá az esély, hogy a bajnokságban is az élén végezzen majd a csapat a szezon végén, amely sokáig elég valószínűtlennek tűnt – ezeket a tényeket figyelve pedig a maradására is sok esély mutatkozhat, bár természetesen neki kell majd meghoznia a végső döntést.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát