Eric García visszatérése nagyon közel, ő lehet a Barça első nyári érkezője

A következő hetekben lehet hivatalos a transzfer

Minden bizonnyal Eric García lesz a Barcelona első igazolása a nyári átigazolási időszakban. Néhány héttel ezelőtt már beszámoltunk róla, hogy Joan Laportáék a klub nem túl fényes gazdasági helyzetére való tekintettel jóval alacsonyabb fizetést kínáltak a játékosnak, mint az az egy évvel ezelőtt kötött előzetes megállapodásban szerepelt, de ezt a játékos elfogadta.

Fontos megemlíteni, hogy ez az összeg különböző feltételek teljesülése esetén növekedhet majd a jövőben. Az átigazolás a következő hetekben hivatalossá válhat, a védő ingyen érkezhet.

A fiatal tehetség érkezése már a koronavírus járvány miatt meghosszabbított nyári átigazolási időszakban és télen is téma volt, de ekkor a klub gazdasági helyzete miatt a transzferre nem került sor, különösen azért, mert a védő kontraktusa a nyáron lejár és ingyen igazolhatóvá válik.

A védő öt évre írhat majd alá és várhatóan ő lesz a Barcelona első igazolása, amióta Joan Laporta ismét a klub elnöke lett. Ráadásul már Ronald Koeman érkezése előtt is a védelem egy olyan poszt volt, ahol ráfért az erősítés a csapatra, tehát lényegében ez nem egy új probléma, ebből a szempontból is García érkezése nagyon jót tehet majd a klub számára a jövőre nézve.

Eric García négy év után térhet vissza Barcelonába, ugyanis a játékos a La Masíán nevelkedett, majd innen igazolt a Manchester Cityhez. A középhátvéd ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve tíz mérkőzésen lépett pályára Pep Guardiola irányítása alatt, aki mindig is hangsúlyozta, hogy García nem egy átlagos játékos, hanem az egyik legjobb a posztján.

A 20 esztendős hátvéd érkezése azonban azt is jelentené, hogy Samuel Umtiti és Junior Firpo esetleges távozására is nagyobbak lennének az esélyek, ugyanis Koeman és a vezetőség jövőbeni terveiben nem szerepelnek.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát